• Turkhane Logo

İşkenceden işitemeyen annenin 12 yaşındaki kızı da istismara uğradı

Gurbet Çiçek, kendisiyle birlikte 4 çocuğunun 'örgüt üyesi olmak' suçlamasıyla gözaltına alındığını gördüğü fiziki işkence nedeniyle duyma yetisini kaybettiğini ve yıldır ne olduğunu bilmediği bir suçtan dolayı tutuklu olduğunu yazdı.

08:10 13 Haziran 2018 Çarşamba
İşkenceden işitemeyen annenin 12 yaşındaki kızı da istismara uğradı
Gurbet Çiçek, kendisiyle birlikte 4 çocuğunun 'örgüt üyesi olmak' suçlamasıyla gözaltına alındığını gördüğü fiziki işkence nedeniyle duyma yetisini kaybettiğini ve yıldır ne olduğunu bilmediği bir suçtan dolayı tutuklu olduğunu yazdı.

Okuma yazması olmadığı halde gözaltında zorla altına parmak bastırıldığı ve ne olduğunu bilmediği gerekçelerle 2 yıldır cezaevinde bulunan 5 çocuk annesi Gurbet Çiçek, bir an önce iddianamesinin hazırlanarak suçsuzluğunun ortaya çıkmasını istedi.

Bulunduğu Elazığ T  Tipi Kapalı Cezaevi’nde KHK ile kapatılan DİHA’nın tutuklu muhabiri Şerife Oruç aracılığıyla mektup gönderen Çiçek, ailesiyle birlikte gözaltında alındığını, gördüğü şiddet sonucu duyma yetisini yitirdiğini, 12 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunulduğunu ve 2 oğlunun da öldürülesiye darp edildiğini anlattı.

Haziran 2016’da gözaltına alınarak tutuklanan Gurbet Çiçek , gönderdiği mektupta şunları kaydetti: “Ben 50 yaşında 5 çocuk annesiyim ve 2 yıldır tutukluyum. 2 yıldır iddianamemin hazırlanmasını bekliyorum. Gözaltında ve cezaevinde yaşadıklarımı sizler aracılığıyla tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyorum ki benim maruz kaldıklarıma bir başkası maruz kalmasın. İçinde bulunduğum adaletsizliğin ve hukuksuzluğun son bulmasını istiyorum.


GÖZALTINDA 12 YAŞINDAKİ KIZIMA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDULAR

Mardin’in Derik ilçesi Bayır köyünde yaşıyordum. Çiftçilikle geçimimizi sağlıyorduk. Bir sabah ne olduğunu anlamadan ben ve 4 çocuğum ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla gözaltına alındık. Gözaltında çocuklarımla beraber hem psikolojik hem de fiziki olarak her türlü işkenceye maruz kaldık. Gözaltında aldığım darbelerden dolayı duyma yetimi kaybettim. Kulak zarımda yırtılma meydana geldi. Bir oğlumun burnunu kırdılar. Bir diğer oğlum ise aldığı darbelerden kaynaklı bir ay boyunca yataktan çıkamadı. Bizimle beraber gözaltına alınan 12 yaşındaki kızımı da soyup cinsel istismarda bulundular. Çocuklarım yaşadıklarının ağır travmasını hala yaşıyor. Özellikle de 12 yaşındaki kızım zor süreçler yaşadı ve hala yaşıyor.  Gözaltı sürecinden sonra, çocuklarım adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Ben tutuklandım. 2 yıldır iddianamem olmadığı için neden tutuklu olduğumu bilmiyorum. Okuma yazmam olmadığından gözaltındayken önüme koydukları birçok kağıda parmak bastırdılar. Bundan kaynaklı iddianamede ya da mahkemede önüme ne çıkacak bilmiyorum.”

‘BİR ANNE OLARAK KAMUOYUNA SESLENİYORUM’

Hepatit B hastası olduğunu ve cezaevinde birçok hastalıkla mücadele ettiğini ifade eden Çiçek, “Ayrıca bir gözüm görmüyor ve kulaklarım duymuyor. Ameliyat olmam gerek. Yine karaciğer rahatsızlığı, tansiyon ve kolesterolle mücadele ediyorum. Dışarıda yaşlı bir annem ve babam var. Eşim ise kayıp nerede olduğunu bilmiyorum. Çocuklarıma bakacak kimsem yok. 2 yıldır iddianame bekliyorum ve daha ne kadar belirsizlikle tutuklu bulunacağımı da bilmiyorum. Bir an önce dosyamın açılmasını  ve suçsuzluğumun ortaya çıkmasını istiyorum. Bunun için de bir anne olarak tüm kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyorum” diye kaydetti.


 

Son güncelleme: 08:10 13.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı