• Turkhane Logo

​İşini, sağlığını ve kulaklarını kaybetti şimdi de oğlu...

Önce eşiyle birlikte ihraç edilen Öğretmen Fatma Görmez sonra kocasının tutuklanmasıyla, kalbinin su toplamasıyla ve duyma yetisini kaybetmesiyle sarsıldı. Şimdi de oğlunun hastalığıyla boğuşuyor...

13:09 04 Eylül 2017 Pazartesi
​İşini, sağlığını ve kulaklarını kaybetti şimdi de oğlu...
Önce eşiyle birlikte ihraç edilen Öğretmen Fatma Görmez sonra kocasının tutuklanmasıyla, kalbinin su toplamasıyla ve duyma yetisini kaybetmesiyle sarsıldı. Şimdi de oğlunun hastalığıyla boğuşuyor...

Önce eşiyle birlikte ihraç edilen, ardından kocası tutuklanan Fatma Görmezin üzüntüden az duyan kulakları işitme yetisini yitirmiş ve kalbi su toplamıştı. Fatma öğretmenin sıkıntıları bununla da bitmedi şimdi de 14 yaşındaki oğlu Berk, bağırsak düğümlenmesi teşhisiyle ameliyata alındı. Ancak ameliyat başarılı geçmedi. Zaten, yüzde 80 işitme kaybı olan ve gözleri 9-10 numara büyük olan Berkin sağlık sorunu ciddiyetini koruyor. Artık çocuklarını duyamayan ve yazışarak anlaşan Fatma öğretmen kendi sağlık problemi nedeniyle onlara yetemediği için üzgün, bu zor durumda eşinin tahliye edilmesini istiyor.

Kalbi su topladı, duyma yetisini kaybetti

Fatma Görmezin OHAL Türkiyesinde yaşadıkları Bu kadar da olmaz dedirtecek cinsten. Fatma Görmez devlet okulunda öğretmen olarak çalışıyordu eşi ise Mevlana Üniversitesinde. 15 temmuz darbe kalkışmasının ardından eşiyle birlikte ihraç edildiler. Ardından eşi atmadığı bir tweet nedeniyle tutuklandı. İşsiz kalan ve eşi tutuklanan Fatma öğretmenin doğuştan duyma problemi vardı. Cihazla bile az duyuyordu. Bir gün cezaevinde görüş sırasında işitme cihazını aldılar. Eşini duyamadı, konuşamadıkları için görüş boyunca kocasıyla ağlaştı. Yaşadığı zorluklar psikolojisine ağır geldiği için yıllar önce tedavi gördüğü böbrek hastalığı nedeniyle kalbi su toplamaya başladı ve bu yüzden ameliyat oldu. 40 kiloya düştü. Ameliyattan sonra da kalbi su toplamaya devam etti. 4 ay sonra ikinci bir operasyonla kalbinden 2 litre su aldılar. Yüzde 96 engelli raporuyla başvurduğu malulen emekliliği redddedildi. Bu sırada evde dinlenirken polisler onu gözaltına almaya geldi. Minik kızı Azize Arka Sokaklar dizisindeki polisler iyi, siz çok kötüsünüz deyip ağladı. Savcı ise sağlık raporlarını görünce serbest bıraktı. Fatma Görmez tüm bu sıkıntılarla uğraşırken bir gün çocuklarını işitme cihazıyla bile duyamadığını farketti. Hemen hastaneye gitti ancak doktor artık kulaklarının artık duyma yetisini tamamen kaybettiğini söyledi.Tüm bunlardan sonra yaşadıklarını anlatıp eşinin serbest bırakılmasını istemek için savcıyla görüşmeye gitti. Ancak savcı dilekçelerini yazıp gitmelerini istedi.


Berk hala iyileşmeyi bekliyor

Zor günler bununla da bitmedi bu sefer 14 yaşındaki Berk babasının hapiste olmasının annesinin yaşadıklarının etkisiyle hastalandı. Zaten, yüzde 80 işitme kaybı olan ve gözleri 9-10 numara büyük olan Berke bağırsak düğümlenmesi teşhisi konuldu ve ameliyata alındı. Operasyondan sonra Berk iyileşmedi. Kalın bağırsağın görevini yapmadığı anlaşılınca 2. ameliyatla dışarı alındı.Berk hala iyileşmeyi bekliyor. Fatma Görmez ise artık duyamayan kulakları ve ağır hasta haliyle çocuklarıyla ilgilenmesi zor olduğu için eşi Bekir Görmezin serbest bırakılmasını istiyor.

/


Son güncelleme: 13:09 04.09.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı