• Turkhane Logo

IŞİD tipi balkon infazlarına başladılar

Hizmet Gönüllüsü Hikmet Kayapalı'nın ardından Kürt bir genci Ankara'da üçüncü kattan aşağı attılar.

15:00 15 Haziran 2017 Perşembe
IŞİD tipi balkon infazlarına başladılar
Hizmet Gönüllüsü Hikmet Kayapalı'nın ardından Kürt bir genci Ankara'da üçüncü kattan aşağı attılar.

AKPli faşist gruplar, IŞIDın Suriye ve Irakta uyguladığı yüksek binadan atma türü infazlarını giderek Türkiyede yaygınlaştırıyorlar.

Geçtiğmiz günlerde yazar Mustafa Hikmet Kayapalının evine yapılan polis baskını sırasında balkondan düştüğü açıklanmıştı. Ancak kızı Şeyma Ölmez, olayın düşme değil balkondan atarak infaz olduğunu savunmuştu. 

KÜRT GENCİ ÜÇÜNCÜ KATTAN ATTILAR

AKPli faşist grupların benzer eylemi, dün Ankaranın Nallıhan ilçesinde gerçekleşti. Bingöl’den gelen işçilere saldırı düzenledi. İşçilere demir sopalar ve coplarla saldıran 100 kişilik grup gece saatlerinde şantiyede kalan Kürt işçileri feci şekilde döverken bir işçiyi üçüncü kattan aşağıya attılar. Grup işçilere işkence yaptıktan sonra tüm işçileri inşaat dışına çıkartarak İstiklal Marşı okuttu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ÇALIŞMAK İÇİN GELMİŞTİ

Olayda yaralanan üniversite öğrencisi F.C. yaşadıklarını anlattı. Saldırının gerçekleştiği sırada olay yerinde polisin olduğunu fakat müdahale etmediğini söyleyen işçi, “Ancak bir arkadaşımız 50 kişinin arasına kaldı ve onu tekmelemeye başladıklarında polis araya girdi, yoksa öldüreceklerdi” dedi.

Saldıran ırkçı grubun “Ülkemizden defolup gidin. Biz size yemek verdik ama siz ihanet ediyorsunuz” diye bağırdıklarını söyleyen F.C., “Ben seviyorum bu ülkeyi, kurban olurum bayrağıma ama bizi ülke düşmanı gibi kapıya çıkarıp İstiklal Marşı’nı okuttular. Bozkurt işareti yaptırdılar” dedi.

‘BURADA KALIRSANIZ ÖLDÜRÜRÜZ’

Saldırganların ‘Burada kalırsanız hepinizi öldürürüz’ diye tehdit ettiğini ve bu sabah Bingöl’e geri döndüğünü söyleyen F.C. “Saldırının ardından uyuyamıyorum. Gözümün önüne üçüncü kattan atılan arkadaşımla yerde tekmelenen arkadaşım geliyor. İnsan olan bunu yapmaz. Hepimiz insanız ve insan olarak değer vermeleri gerekiyor” diye konuştu.

AKPLİ TROLLERİN ÖNERDİĞİ YÖNTEM
AKPnin etkin trol hesaplarından birini yöneten Ahmet Üstün, muhaliflerin balkondan atılarak öldürülmelerini sosyal medyada bir yöntem olarak açıkça önermişti. 




ŞÜPHELİ ŞEKİLDE ÖLEN YAZAR MUSTAFA HİKMET KAYAPALININ KIZINDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR




Son güncelleme: 15:00 15.06.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı