• Turkhane Logo

HEDEP Gençlik Meclisi sözcüsüne polis şiddeti

14:50 09 Aralık 2023 Cumartesi
HEDEP Gençlik Meclisi sözcüsüne polis şiddeti





HEDEP’li Edanur İbrahimoğlu, “Polis etrafımızı sardı ve daha açıklama yapılmadan herkesi darp ederek gözaltında aldı. Beni de yerlerde sürükleyerek, boynumdaki atkıyla boğmaya çalıştı”dedi.



HEDEP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu ile İbrahim Uzun, gözaltı sırasında yaşanan şiddeti anlatarak, darp raporu aldıklarını ve suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.



İstanbul’da, cenazelerin karton kutularda verilmesine tepki amacıyla 7 Aralık’ta yapılan basın açıklamasına katılan 46 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu ile kemikleri kutu içinde teslim edilen HPG’li Yılmaz Uzun’un babası İbrahim Uzun da darp edilerek gözaltına alındı. Yaşadıkları polis şiddetine dair konuşan İbrahimoğlu ve Uzun, suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.



‘SALDIRILAR DEVLETİN, İKTİDARIN POLİTİKASI’



Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, İbrahimoğlu, saldırılarla demokratik kitle hareketlerinin toplumla bağının koparılmak istendiğine işaret ederek, “Saldırılar devletin ve bu iktidarın bir politikası haline gelmiş durumda. Bu saldırıyı kişisel bir saldırı olarak ele almıyorum. Çünkü çok uzun bir zamandır iktidarın kadınlara, gençlere yönelik saldırıları söz konusu. Bu nedenle bu saldırılara karşı durmak gerekiyor” dedi.



İbrahimoğlu yaşadığı polis şiddetini söyle anlattı: “Cenazelere yapılan bu saldırıları kabul etmiyoruz. Buna yönelik açıklama yapmak istedik. Polis etrafımızı sardı ve daha açıklama yapılmadan herkesi darp ederek gözaltında aldı. Beni de yerlerde sürükleyerek, boynumdaki atkıyla boğmaya çalıştı. Sonrasında başımı araca vurarak, gözümü tekmeyle vurdu. Hastanede ters kelepçeyle muayeneye odasına kadar götürüldük. Darp raporu aldım. Gördüğüm şiddet dolayısıyla İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.”



İktidarın örgütlü toplumdan korktuğunu söyleyen İbrahimoğlu, baskılara boyun eğmeyeceklerini vurguladı. İbrahimoğlu, “Biz cenazelerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Özgür toplumu yaratma hedefimize ulaşıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.



SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK



Sirt’te 2020 yılında yapılan hava saldırısında 5 arkadaşıyla birlikte yaşamını yitiren ve kemikleri bir kutu içerisinde teslim edilen HPG’li Yılmaz Uzun’un (Tolhildan Tekman) babası İbrahim Uzun ise, saldırı nedeniyle bacağından yaralandığını aktardı. Darp raporu aldığını aktaran Uzun, “Polis beni gözaltına alırken kafamı defalarca araca vurdu. O sırada başka polisler de bacağıma vuruyordu. Bacağımda ezilmeler oldu. Buna dair Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden darp raporu aldım ve suç duyurusunda bulunacağım. Demokratik bir ülkede yaşıyorsak eylem ve gösteri de en demokratik haktır. Benim halkımızdan tek isteğim var; birlik olmak. Eğer birlik olmazsak her zaman bu saldırılar olacaktır” diye konuştu.

Son güncelleme: 14:50 09.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı