• Turkhane Logo

Hasta mahpus yakınlarından çağrı:

"ATK doktoları görevden alındı, yeni rapor düzenlensin. Hasta mahpuslar tahliye edilsin."

00:59 18 Eylül 2022 Pazar
Hasta mahpus yakınlarından çağrı:
"ATK doktoları görevden alındı, yeni rapor düzenlensin. Hasta mahpuslar tahliye edilsin."

Hasta mahpusların yakınlarından çağrı: ATK doktoları görevden alındı, yeni rapor düzenlensin. Hasta mahpuslar tahliye edilsin.
Hasta mahpusların tedavilerin aksatılmasına sosyal medyadaki tepkiler sürüyor.

Duayen gazeteci rahmetli Mehmet Ali Biran’ın eşi Cemre Birand mazlumların sesi olmaya devam ediyor.
Bugüne kadar birçok hasta mahpusun sıkıntısı dile getiren Birand, gündeminde midesi alınan kanser hastası Ahmet Dizdar vardı. Birand, hasta mahpusun kardeşi Nuray Güneş’in sosyal medyadan yaptığı çağrıyı takipçileri ile paylaştı.


Güneş, yetkililere şöyle sesleniyordu:“Yalvarırım artık abimin sesini duyun, gene revire gitmis. Allah aşkına ne reviri, normal bir hasta değil. Abim KANSER hastası mide alınmış #normallestirmeyin @bybekirbozdag @ADLITIPKURUMU feryadımı duyun, isyanımı duyun rutubetli bir oda gelen yemekleri süzüp yiyor #ahmetdizlekaciltahliye

REVİRE DEĞİL HASTANEYE GÖTÜRÜN

Birand, kanser hastası bir tutuklunun hastaneye götürülmek yerine revirde tedavi edilmek istenmesini protesto etti: “Midesi alınmış kanser hastasını revirde tedavi etmek isteyen bir sistemi protesto ediyorum.Kanser hastası olsanız en yakın tam teşekküllü hastahaneye koşarsınız değilmi @ adlitıpkurumu?”   Midesi alınmış kanser hastasını revirde tedavi etmek isteyen bir sistemi protesto ediyorum.Kanser hastası olsanız en yakın tam teşekküllü hastahaneye koşarsınız değilmi @ adlitıpkurumu? https://t.co/f7btIK3jSe — Cemre Birand (@Cemrebirand1) September 17, 2022   “O DOKTORLAR GÖREVDEN ALINDI, YENİ RAPOR DÜZENLENSİN”

Öte yandan birçok hasta mahpusa ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verilmesinde imzası olan 3 Adlı tıp doktorunun görevden alınmasının yankıları sürüyor. Söz konusu Adli Tıp 3. İhtisas Kurulunda çalışan 3 doktor, %89 engelli Şerife Sulukan, %98 engelli Bilal Konakçı, kanser hastaları Yusuf Özmen, Hakan Kanat ve Ahmet Dizdar başta olmak üzere birçok hasta tutukluya cezaevinde kalabilir raporu vermişti. Bu nedenle hasta mahpusların ‘infaz erteme kararı ile tahliye edilme’ imkânlarını engellemişlerdi. Hasta mahpusların yakınları 3 doktorun görevden alınması sonrası Adli Tıp Kurumunun yeni bir değerlendirme yapmasını istiyor. Mahpusların tekrar Adlı Tıp Kurumuna sevk edilerek durumlarının gözden geçirilmesi talep ediyor.

Son güncelleme: 00:59 18.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı