• Turkhane Logo

Gardiyanların tutukluyu boğarak öldürmeye çalıştığı ortaya çıktı

İskenderun'da yer alan T Tipi Kapalı Cezaevinde Cebrail Ancar'ın bir grup gardiyan tarafından boğarak öldürmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

11:50 29 Mart 2018 Perşembe
Gardiyanların tutukluyu boğarak öldürmeye çalıştığı ortaya çıktı
İskenderun'da yer alan T Tipi Kapalı Cezaevinde Cebrail Ancar'ın bir grup gardiyan tarafından boğarak öldürmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Oğlunun cezaevinde maruz kaldığı işkenceleri tek tek anlatan baba Sıddık Ancar, Olağanüstü Halin (OHAL) giderek artan baskı ve tecrit uygulamalarına maruz kaldığını kaydetti. 

GARDİYANLAR BOĞARAK ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTI

Oğlunun gardiyanlar tarafından saldırıya maruz kaldığını belirten Ancar, Bir grup gardiyan oğlumu yataktan atarak boğarak öldürmeye çalıştı ve ölüm tehditleri alıyor şeklinde bilgi verdi. Avukatıyla görüşme hakkının dahil birçok hukuksal hakkın engellendiğini belirten baba Ancar, bir grup gardiyanın sürekli artan fiziksel ve psikolojik davaları açmasına rağmen avukatının dahi mahkemeye alınmadığını belirtti.


Duruşmanın kendi aleyhine sonuçlandırılması nedeniyle de hücre cezasına çarptırılan oğluyla ilgili şu bilgileri verdi: Hücre içinde hücre cezasıyla insan onurunu zedeleyen bir ceza il karşı karşıya kalmıştır. Ceza İnfaz Kurumunun içeride süren baskıları gün geçtikçe artmakta olup bir an evvel Ceza Evi İnceleme Kurulunun işlem yapması gerekmektedir. 

ÖZÜR RAPORUMA RAĞMEN CEZAEVİNİ YAKIN YERE ALDIRAMADIM

En son yaptığı telefon görüşmesinde can güvenliğinin olmadığını ve her an öldürülebileceğini kaydeden baba Ancar, yatalak hasta olmasından dolayı oğlunu görmeye gidemediğini nakil taleplerinin de rapora rağmen adresine yakın cezaevine aldıramadığını ifade etti. 

Baba Ancar, cezaevindeki mağduriyetleri şu şekilde sıralıyor; 
Darp edilmeler, gardiyanların grup halinde fiziksel saldırı ve tehditleri, sözlü hakaretler, görüş sürelerinin ciddi manada minimum seviyenin altında tutulup sürekli bahanelerle engellenmeye çalışılması, kişisel eşyalara keyfi şekilde el koymalar, mektupların engellenmesi ve hükümlü tarafnıdan talep edilen mazeretli nakil talep dilekçelerinin engellenmesi.. Yalnıca gün içerisinde 1 saati bulmayan havalandırma hakkının dahi gaspı.. Bunlar kurumda yaşanan hak ve hukuk ihlallerinden yalnızca birkaç tanesi..
  Tarafımıza gönderilen notu olduğu gibi yayınlıyoruz;

OĞLUM CEBRAİL ANCAR İÇİN YARDIM ÇAĞRISIDIR!

Sıddık ANCAR

Bir grup gardiyanın kendisini boğarak öldürmeye çalıştığını ve ölüm tehditi aldığını iletmiştir.

GüzelGünlerİçin DirenKHKlı pic.twitter.com/0qPAn94xz1 — Mağdur Mesajları (@magdurmesaji) 28 Mart 2018    

Son güncelleme: 11:50 29.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı