• Turkhane Logo

Fuat Özkan cezaevinde zulümden dolayı ölümle burun buruna..

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde Tutuklu olarak yargılanan Ağır FMF ve Eritema Multiforme hastası Fuat Özkan'ın hastalığı nedeniyle yaralar bütün vücudunu sardı.

13:24 21 Aralık 2017 Perşembe
Fuat Özkan cezaevinde zulümden dolayı ölümle burun buruna..
Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde Tutuklu olarak yargılanan Ağır FMF ve Eritema Multiforme hastası Fuat Özkan'ın hastalığı nedeniyle yaralar bütün vücudunu sardı.

Yaklaşık 13 ay önce tutuklanan Fuat Özkan Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinde tutsak.
Tutuklu olarak yargılanan Ağır FMF ve Eritema Multiforme hastası Fuat Özkanın hastalığı nedeniyle yaralar bütün vücudunu sardı.

İLAÇLARINI VERMİYORLAR
Sağlığından endişe eden Fuat Özkanın yakınları ilaçlarının kendisine ulaştırılmadığını twitter üzerinden yaptığı paylaşımla ortaya koydu. Ağır FMF ve Eritema Multiforme hastası olduğunu kaydeden aile, ilaçlarının kendisine ulaştırılmadığını söyledi. İkişer adet vermeleri gereken ilaçlarını tek doz verdiklerinden dolayı böbreklerinde de sorunlar oluşmuş durumda.

ATAKLARA RAĞMEN HASTANEYE GÖTÜRÜLMÜYOR
Hastalığı nedeniyle zaman zaman ataklar geçiren Özkanın hastaneye götürülmediğini kaydeden aile, göğsünde ve ayaklarında şişmeden kaynaklı problemler yaşadığını belirtti. 

HASTALIĞA BAĞLI YARALARDAN DOLAYI ÇOCUKLARINI BİLE ÖPEMİYOR
Eritema (cilt hastalığı) nedeniyle ağzından başlayarak bütün vücuda yayılan yara hastalığı bulunan Özkanın bütün eşyalarının özel ve hijyenik olması gerekiyor. Stresten ve hastalıklardan dolayı vücudunun tümüne yaraların yayıldığı kaydediliyor. Ancak cezaevi yönetimi bu konuyla ilgili hiçbir insani talebi yerine getirmiyor. 

HASTALIĞI NEDENİYLE TUTUKSUZ YARGILANMASI GEREKİYOR
Fuat Özkanın hastalıkları nedeniyle cezaevi koşullarının sağlığını daha da kötü etkilenmesinden dolayı tutuksuz yargılanmasını isteyen aile yetkililerin hukuksuzluğu çözmesini bekliyor. 
  Fuat ÖZKAN
13 aydır Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu.
Ağır FMF ve Eritema Multiforme hastası.

Yargılamasına tutuksuz devam edilmelidir. @niyazinefikara @chpdevrimkok @MSTanrikulu pic.twitter.com/p0VfHGntZv — Cezaevi Şartları (@CezaeviSartlari) 21 Aralık 2017

Son güncelleme: 13:24 21.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı