• Turkhane Logo

Eşini ve oğlunu Ege’de kaybeden KHK mağduru Hasan Aksoy gözaltında

Cenazelerin defnini yapamadan tutuklanması isteniyor...

20:44 29 Temmuz 2018 Pazar
Eşini ve oğlunu Ege’de kaybeden KHK mağduru Hasan Aksoy gözaltında
Cenazelerin defnini yapamadan tutuklanması isteniyor...

Ege Denizi’nde, Midilli Adası’na sığınmak isteyen ve Gülen Cemaati mensubu olduğu iddia edilen kişileri taşıyan botun batması sonucu 3’ü bebek, 2’si kadın 6 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayboldu, 9 kişi kurtarıldı. Hayatını kaybedenlerden 3’ünün bebek olduğu bildirildi.

KHK mağduru Hasan Aksoy, yine KHK mağduru eşi öğretmen eşi Sena Aksoy ve oğullari Y.Baha Aksoy’u bugünkü faciada kaybetti. Güvenlik kuvvetleri tarafından emniyete götürülen Aksoy, eşi ve oğlunun defnini yapamadan tutuklanmak istendiği öğrenildi.

/

/

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Botun alabora olması sonucu yaşamını yitiren 6 kişinin kimlikleri de belli oldu. Ölenlerin Y.B.A., B.Y., N.Y. isimli çocuklar ile S.A. ve S.A. adlı kadınlar ve örgüt üyeliğinden aranan G.Y., olduğu belirtildi. Kayıp olarak aranan kişinin ise organizatör olduğu ifade edildi.

Teknede bulunan İ.A., B.Ç., G.Y., H.A., E.A., Ö.F.Ö., M.R.A., E.A. ve R.Ç. ise sağ kurtarıldı.

/

‘OHAL FELAKETLERİ BİTMEDİ, ZULÜM DEVAM EDİYOR’
HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları aktivisti Ömer Faruk Gergerlioğlu yaşanan felaket nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sosyal medya üzerinden paylaştığı açıklamasında Gergerlioğlu, “Yine felaket! Türkiyeli mülteciler… 16 kişilik bot battı, 3’ü bebek 5 kişi öldü bu sefer. OHAL felaketleri bitmedi, bitmez, zulüm devam ediyor.” dedi.

Gergerlioğlu, “OHAL döneminde basına yansıyan Ege ve Meriç’te boğularak ölen Türkiyeli mülteci sayısı 21. Bunların 13’ü çocuk, 8’i yetişkin. Giderek artacak gibi… Bu veballer OHAL’e evet veren Ak Parti ve MHP’lilerin

üzerindedir. TBMM’de çok uyardık, dinlemediler, düşünmediler bile…”ifadelerini de kullandı.
Gergerlioğlu, son paylaşımında ise, “Pasaport tahditlerini kaldırın, hangi çocuğun canı ideolojilerden,devletten değersizdir? Canlar yanıyor, masum Türkiyeli Aylan’ların yüzüne bakarak cevap verin! Batsın kavgalarınız! Anne kucağından suya düşen çocuğun yalnızlığından daha derini,annenin kaybından büyüğü var mı?” sözleriyle yetkililere seslendi.

Twitter’da yaptığı paylaşımda Sinan Dirik ise, “Aylarca Ege-Akdeniz kıyılarına vuran sığınmacı ölülerinin edebiyatını yaptık burada. Şimdi bizim insanlarımızı, bizim bebelerimizi yutar oldu Ege, Meriç, Akdeniz… Bu suskunluk kahredici! Kim olduklarından azade, insan bunlar, bebe bunlar… Bu suskunluk kahredici!” dedi.     ACI HABER EGE’DEN GELDİ

Bu sabah Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen ve Gülen Cemaati mensubu oldukları öne sürülen 16 kişinin içinde bulunduğu şişme botun alabora olması sonucu 6 kişi öldü, 1 kişi kayboldu, 9 kişi kurtarıldı. Ölenlerin 3’ünün bebek olduğu öğrenildi.

/


Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki botların devriye yaptığı saatlerde termal kameralarla belirlenen kişilerden 9’u kurtarıldı.
Yazar Natali Avazyan, paylaştığı tweet’te, “Zulümden kaçarak Midilli adasına kaçmakk isteyen 3’ü bebek 5 kisi hayatını kaybetti. Daha ne kadar çocuklarımızı Ege sularında kaybedeceğiz? Bu nasıl kararmış kalpler ki, vicdan azabı çekmiyor. Allah kahretsin sizin gibi kararan kalpleri” dedi.

Yeni Asya Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz ise, hükümete yakın medyanın haberi veriş biçimini “Egedeki son faciayı CNN Türk “Fetö’cüleri taşıyan bot battı” altyazısı ile veriyo! Can verenlerden 3’ü bebek! Türkiye böylesine bir vicdan çürümesine hiç şahit olmuş muydu? Yazıklar olsun…”ifadeleriyle eleştirdi.

KAYIPLAR ARANIYOR

Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı botta toplam 16 kişi olduğunu öğrenmesi üzerine, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile İzmir’in Dikili ilçesinden gelen bir helikopterin havadan yardımıyla arama çalışmaları başlatıldı.

KAÇAKÇI 25 KİŞİYİ BIRAKIP KAÇTI

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 25 kaçak göçmen, jandarma ekipleri tarafından yol kenarına terk edilen minibüs içinde yakalandı.
Ayvacık bölgesinde yasa dışı geçişlere karşı yol kontrollerini sürdüren İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipleri, ilçeye bağlı Kulfal köyü sınırları içersinde yol kenarındaki 17 PL 331 plakalı minibüsü fark etti. Ekiplerin kontrol ettiği minibüste, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu 25 kaçak göçmen yakalandı. Minibüsün şoförünün yol kontrolüne girmemek için içinde kaçakların bulunduğu aracı bırakıp kaçtığı belirlendi. Kaçan minibüs şoförünü arama çalışması sürüyor.

Öte yandan, yakalanan kaçak göçmenler jandarmadaki işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.


 

Son güncelleme: 20:44 29.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı