• Turkhane Logo

Eşi 14 aydır tutuklu bulunan Zehra öğretmeni oğluyla birlikte tutukladılar!

15 Temmuz'dan sonra ilan edilen OHAL sürecinde AKP yargısı keyfi kararlar vermeye devam ediyor...

22:29 02 Nisan 2018 Pazartesi
Eşi 14 aydır tutuklu bulunan Zehra öğretmeni oğluyla birlikte tutukladılar!
15 Temmuz'dan sonra ilan edilen OHAL sürecinde AKP yargısı keyfi kararlar vermeye devam ediyor...

Eşi 14 aydır tutuklu bulunan öğretmen Zehra Güven 6 yaşındaki oğlu ile birlikte tutuklandı...

Zehra Güvenin eşi Mehmet Güven 14 aydır Samsun cezaevindeydi. Zehra Güven ise adli kontrol şartı olmadan eşiyle birlikte yargılanıyordu. Sadece yurtdışı yasağı konmuştu.

672 KHK ile öğretmenlik yaptıkları Şanlıurfada ihraç edildildiler. Zehra Güven fizik öğretmeni Mehmet Güven ise sosyal bilgiler ögretmeni idi.


6 yaşindaki oğulları Murata ameliyat ve tedavilerle evliliklerinin 7. yılında sahip olabildiler.

Geçtiğimiz Cuma günü eşiyle birlikte yargılandıkları mahkemenin 4.celsesi oldu. Zehra Güvene 7 yıl 6 ay Mehmet Güvene ise 8 yıl 8 ay verildi.

6 yaşındaki Murat annesiyle birlikte hapse girmek zorunda kaldı. Murat özel eğitim görmesi gereken bir çocuk. 14 aydır babasından ayrı olan Murat artık annesiyle cezaevinde kalacak. Mahkemede savunma yapan Zehra öğretmen hakimlere hukuksuzluk yaptıklarını anlattı.

Kendisine yöneltilen suçlamalara tek tek cevap veren Zehra Güven savunmasında şu ifadelere yer verdi:

Ben bylock denilen programı kullanmadım ama şu soruları da sormadan edemeyeceğim.

Cinayet işleyen bir insan ne kadar süre ile yargılanacağını bilir ve ona göre suç işledikten sonra cezalandırılır.

2014 yılında kullandığımı iddaa ettiģiniz Bylock programı ile ilgili suç olduğuna dair bir kanun mu vardı? Yada şöyle soralım bir evde bıçak bulundurmak suç değildir ancak o bıçakla suç işlemektir aslolan. Kullandığımı iddaa ettiğiniz Bylockla ben hangi suçu işlediğimi bilmek isterim. Yargıtayın darbe dolayısıyla suhuletle karar vermediği kanaatindeyim.

Sadece bylock kullanmak tek başına terör örgütü üyeliği için yeterliyse yakın zamanda ortaya çıkan 11800 mağdur neyin nesidir?

Bankayla ilgili olarak; ben kimseden talimat almadım ve almam ancak bankaya para yatırılan süreçte milletvekili Mahmut Tanalın hesap açtırdığını ve para yatırdığını biliyorum. Hangi savcı bu konuda harekete geçecek merak ediyorum. Adalet mazlumu ezmek midir?

Dershane ile ilgiliolarak; şuan bir partinin iki eş genel başkanı terörden dolayı tutuklu. Milletvekillerinin içinde hüküm alan bile var. Bu partiye üye olan veya oy veren herkes terörden tutuklanabilir mi? Bu dershanelerin önünde isminden önce Milli Eğitim Bakanlığı yazıyordu neye göre ben suçlanıyorum?


 

Son güncelleme: 22:29 02.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı