• Turkhane Logo

Epilepsi hastası cezaevinde duvarları yumruklayarak yaşamını yitirdi

Elazığ Kampüs Açık Cezaevi’nde tutuklu epilepsi hastası 18 yaşındaki Rıdvan Barış, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

13:50 11 Mart 2019 Pazartesi
Epilepsi hastası cezaevinde duvarları yumruklayarak yaşamını yitirdi
Elazığ Kampüs Açık Cezaevi’nde tutuklu epilepsi hastası 18 yaşındaki Rıdvan Barış, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Bugün Saat 10:30’da yaşamını yitirdiği öğrenilen Barış’ın cenazesini saat 12.00’de ambulansla hastane morguna kaldırıldı.

Elazığ Kampus Açık Cezaevi A-9 No’lu’ya bir ay önce getirilen Barış’ın devam eden tedavisinin yapılmadığı öğrenildi.

“DUVARLARI YUMRUKLAYARAK ÖLDÜ”


Mezopatamya Ajansı’na bilgi veren aynı cezaevinde kalan bir tutuklu; Barış’ın tedavisi için cezaevi müdürlüğüne sürekli başvuruda bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Barış kendi durumun yetkililere anlatarak tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Bir kaç gün önce yine rahatsızlandı. Cezaevi Müdürü’ne durumunu iletti ancak ilgilenilmedi. Yine Yunus isimli Başgardiyan’a durumunu aktardı. Başgardiyan da başka bir gardiyana gönderdi. Rıdvan Barış ve koğuş arkadaşları kendi durumunu anlattıktan sonra gardiyan ‘Yapılacak bir şey yok’ diyerek ayrıldı. Bu sabah saat 04.00’e Barış tekrar rahatsızlandı ve duvarlara yumruk vurdu. Ancak ilgilenen olmadı. Sabah sayımından sonra durumu iletmelerine rağmen ilgilenen olmadı. Sayımdan sonra saat 10.30’da Barış kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Yanındaki tutuklular durumu yetkililere iletmesine rağmen ilgilenen olmadı. Olaydan 1 buçuk saat sonra (saat 12.00) ambulans geldi ve cenazesini battaniyeye sararak hastaneye kaldırdı. Buna rağmen Cezaevi Savcısı olay yerinde inceleme yapmadı.”

CEZAEVİ İŞKENCEYLE GÜNDEME GELDİ

Elazığ’daki cezaevleri daha önce işkenceyle gündeme geldiler. Kadın örgütleri, Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde siyasi mahpus kadınlara yönelik işkence iddialarını gündeme getirmişlerdi.

Gülçin Aykul Elazığ Cezaevi’ndeki kadınların fiziksel ve psikolojik işkenceye maruz kaldığını belirtti.

“Gardiyanlar ‘Yangın çıktı’ diyerek koğuşlara baskın yapmış ve tazyikli suyla kadınlara işkence yapmıştır. Sistematik bir işkence uygulanıyor.”

Hak savunucusu Fadime Çelebi, açlık grevindeki mahpus kadınlardan birinin gördüğü işkence sonucu kan kustuğunu ifade etti.

Son güncelleme: 13:50 11.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı