• Turkhane Logo

Enver Kılıç ve Zabit Kişi'nin de MİT tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı

Enver Kılıç ve Zabit Kişi'nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Kazak İstihbaratının ortaklığıyla kaçırıldığı ortaya çıktı. Yaklaşık 78 gündür kendilerinden hiçbir şekilde haber alamayan aile tedirgin bir halde bekleyişini sürdürüyor.

21:35 16 Aralık 2017 Cumartesi
Enver Kılıç ve Zabit Kişi'nin de MİT tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı
Enver Kılıç ve Zabit Kişi'nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Kazak İstihbaratının ortaklığıyla kaçırıldığı ortaya çıktı. Yaklaşık 78 gündür kendilerinden hiçbir şekilde haber alamayan aile tedirgin bir halde bekleyişini sürdürüyor.

Kazakistan İstihbarat Başkanlığı gönderdiği belgede Enver Kılıç ve Zabit Kişinin MİT personeli ile 30 Eylül 2017de, THYnin TT-4010 sefer sayılı 23:32 Almatı-Ankara uçağı ile Türkiyeye gittiklerini kaydetti. 

Kırgızistanda bulunan Türk vatandaşı Enver Kılıç, Hollandaya gitmek üzere gittiği Kazakistanın Almatı havaalanında evrakların sorun olduğu gerekçesiyle geri çevrilmişti. 15 gün sonra Kırgızistana deport kararı çıkarılan Enver Kılıç Kırgızistana inmezken kendisinden de bir daha haber alınamamıştı. 

AİLE BAŞBAKANLIK VE ADALET BAKANLIĞINDAN BİLGİ ALMAYA ÇALIŞIYOR

Enver Kılıç ve Zabit Kişiyle ilgili olarak ailelerin bilgi almaya çalıştığı ancak hiçbir şekilde bilgi verilmediği görülüyor. Twitterdaki Kılıç ve Kişi aileleri isimli hesaptan yapılan açıklamada, Yakınlarımız günlerdir TC Başbakanlık ve Adalet Bakanlığından Enver Kılıç ve Zabit Kişi hakkında bir haber alma uğraşı içerisindeler. 78 gündür haber alamadığımız Enver Kılıç ve Zabit Kişi hakkında, aylardır Kazakistan Hükümeti ile yaptığımız yazışmalar sonucunda aldığımız bilgileri paylaşacağız. bilgiler paylaşıldı. 


BAŞBAKANLIK MİTE, MİT BAŞBAKANLIĞA SORUN DİYOR
Enver Kılıçın babası Başbakanlığa oğlunun nerede olduğunu dair BİMER üzerinden başvuru gerçekleştirdi. Başbakanlık konuyla ilgili bilgi vermezken konuyla ilgili topu MİTe attı. Enver Kılıçın babası bunun üzerine MİTe başrvuru yaptı, fakat MİT de olayı kendi üzerinden atarak Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne yönlendirdi.



KAÇIRILMA OLAYINDA KAZAK-TÜRK İSTİHBARATI ORTAKLIĞI
Kazakistan ile yapılan yazışmalarda Kazakistan İstihbarat Başkanlığının gönderdiği belgede Enver Kılıç ve Zabit Kişinin 30 Eylül 2017 tarihinde Türkiyeye sınır dışı edildiklerini açıkladı.
  5-Kazakistan İsth Bşk gönderdiği belgede Enver Kılıç ve Zabit Kişinin MİT personeli ile 30 Eylül 2017 de, THYnin TT-4010 sefer sayılı 23:32 Almatı-Ankara uçağı ile TRye gittiklerini net belirtmiştir.@tuncayopcin @yagizefe @turanfelek @mehmetcheliklv @MSTanrikulu @imsezgin — Kılıç&Kişi Aileleri (@KKaileleri) 16 Aralık 2017 Aile, Türk ve Kazak istihbaratı personeli ortaklığı ile yapılan bu hukuksuzluğun, Türk ve Kazak yetkililer tarafından hukuka uygun hale getirilmeye çalışıldığını kaydetti.

MİT, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 78 gündür oyalandıklarını kaydeden aile, Bu hukuksuzluk daha ne kadar sürecek bilmiyoruz. Artık Enver Kılıç ve Zabit Kişinin hayatlarından daha da çok endişe etmekteyiz. Türkiyedeki avukatımız Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkililerine Kazak İstihbaratından gelen belgeleri gösterip Enver Kılıç ve Zabit Kişinin nerede olduklarını sormuştur. dedi. 

Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkililerinin hiçbir şekilde bilgi paylaşmadığını kaydeden aile, biz prosedürü uyguluyoruz denilerek bilgi verilmediğini ifade etti. 10-Daha ne kadar bu durum böyle sürecek?
Biz aileleri ve çocuklar olarak çok mağdur durumdayız.
Lütfen sesimizi artık duyun !@tuncayopcin @yagizefe @turanfelek @mehmetcheliklv @MSTanrikulu @imsezgin @KaranlıktakiAydınlıkcom @MTanal pic.twitter.com/xGYmu1gd4I — Kılıç&Kişi Aileleri (@KKaileleri) 16 Aralık 2017  

Son güncelleme: 21:35 16.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı