• Turkhane Logo

Ege'de ölen bebeklere Bursa Belediye Başkanı cenaze aracı vermedi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan insanlık dışı hareket...

01:25 30 Temmuz 2018 Pazartesi
Ege'de ölen bebeklere Bursa Belediye Başkanı cenaze aracı vermedi!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan insanlık dışı hareket...

Ege Denizi’nde, Midilli Adası’na sığınmak isteyen ve Hizmet Hareketi mensubu olduğu iddia edilen kişileri taşıyan botun batması sonucu 3’ü bebek, 2’si kadın 6 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayboldu, 9 kişi kurtarıldı.
HDP Milletvekili ve insan hakları aktivisti yazar Ömer Faruk Gergerlioğlu yaşanan bir skandalı ifşa etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın cenaze işlerine emir vererek Adli Tıp Merkezi’nde bekletilen, Ege’de boğulan 3 mülteciye, Gökhan (eşi), Burhan (2,5 yaşında) ve Nurbanu (8 aylık) Yeni’ye cenaze aracı vermediğini duyurdu.

Cenaze işleri ile ilgili müdürlüğü aradığını kaydeden Gergerlioğlu, “Aradım, cenaze müdürünü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ‘Fetöcüye araç yok’ demiş” sözlerini aktardı ve şunları söyledi: Bu skandaldır, bu rezalettir, bu insanlık dışı bir olaydır! Niye bu ölümler oluyor, hala anlamıyor musunuz?


İki bebeğini kaybeden Gülfem Yeni’nin tutuklanmak üzere Ayvalık’ta gözaltına alındığı, polis ifadesinden sonra adliyeye sevkedildiği gelen haberler arasında.


/

ALİNUR AKTAŞ: MUHASEBECİ ‘ATANMIŞ’ BELEDİYE BAŞKANI

1970 İnegöl doğumlu olan Alinur Aktaş, ilk, orta ve lise tahsilini İnegöl’de tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunu olan Aktaş, uzun yıllar İnegöl Mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yaptı.

Aynı zamanda Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir olan Aktaş, İnegöl Ak Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atıldı. 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanı seçildi.

İngilizce ve Arapça bildiği iddia edilen, seçimle değil, AKP’nin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘atamayla’ göreve gelen Aktaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.



Öte yandan, KHK mağduru Hasan Aksoy, yine KHK mağduru eşi öğretmen eşi Sena Aksoy ve oğullari Y.Baha Aksoy’u bugünkü faciada kaybetti. Güvenlik kuvvetleri tarafından emniyete götürülen Aksoy, eşi ve oğlunun defnini yapamadan tutuklanmak istendiği öğrenildi.

Son güncelleme: 01:25 30.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı