• Turkhane Logo

Doktorların cezaevinde kalamaz raporu görmezden gelindi!

Hukuksuzluğun ve dikta yönetimin hüküm sürdüğü Türkiye’de Gülen Cemaati mensubu oldukları iddia edilen kişiler her gün yeni bir zulmün pençesine takılıyor. Erdoğan rejiminin zulmü bu defa İliman ailesinin kapısını çaldı.

09:08 19 Ağustos 2018 Pazar
Doktorların cezaevinde kalamaz raporu görmezden gelindi!
Hukuksuzluğun ve dikta yönetimin hüküm sürdüğü Türkiye’de Gülen Cemaati mensubu oldukları iddia edilen kişiler her gün yeni bir zulmün pençesine takılıyor. Erdoğan rejiminin zulmü bu defa İliman ailesinin kapısını çaldı.

yenihamle.com dan Melike Çağanın haberine göre;  45 yaşındaki Saadettin İliman Özel bir okulda Din Kültürü öğretmeniydi. Mesleğini icra ettiği okul 15 Temmuz kontrollü darbe girişiminin ardından Kanun Üstünde Kararname (KHK) ile kapatıldı. Ardından, kendisiyle aynı mesleği devlet okulunda yapan eşi Türkan Hanım da Gülen Cemaatine bağlı olduğu gerekçesiyle ihraç edildi.

İliman Çiftine Uygulanan Keyfi Kanun Bununla Sınırlı Kalmadı

5 Mayıs 2018 gecesi 02.00 sularında İliman ailesinin İzmir’de bulunan evine polis baskın düzenledi. Hem Saadettin Beyi hemde eşi Türkan Hanımı darp eden emniyet görevlileri, İliman çifti ile 3 çocuğuna da hakaret ve küfür etmeye başladı. Daha sonra Saadettin Bey gözaltına alınmak üzere emniyete götürüldü.


”Silahlı terör örgütüne üye olmak”la suçlanan Saadettin İliman’a emniyet yetkilileri hiç bir suç delili sunamadı ancak İliman, gözaltı sürecinin ardından tutuklanarak İzmir Buca’da bulunan cezaevine gönderildi.

Aşırı Stres ve Üzüntü Sebebiyle Hastaneye Kaldırıldı; Cezaevine Geri Götürülmek İsteniyor

AKP iktidarının keyfi kanunlarıyla hapse mahkum edilen Saadettin İliman, cezaevinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Aşırı stres ve üzüntüye bağlı olarak ana damarın %80’i tıkanan İliman, acilen bypass ameliyatına alındı. Kalp krizi geçirme riskinin yüksek olduğunu söyleyen doktorlar, Saadettin Bey için ”sağlık sorunları sebebiyle cezaevinde kalamaz” raporu da hazırladı ancak cezaevi yetkilileri raporu görmezden geldi.

Ameliyat sonrası İliman, cezaevine geri gönderilmek isteniyor.

Eşini Ziyaret Etmek İçin Savcılıktan Belge Almak İsteyen Türkan Hanımın Zorla Başörtüsü Çıkarıldı

Türkan Hanım, ameliyat olan eşini hastanede ziyaret etmek istedi. Ancak hastane kapısından ”Savcılıktan izin belgesi alman gerekiyor” denilerek geri çevrildi. Aynı gün savcılığa giden Türkan Hanım, bina içerisinde yetkililer tarafından darp edilerek hakarete uğradı; bu da yetmedi, ”başörtünü açarsan seni savcı ile görüştürürüm” tehdidiyle karşılaştı. Gözyaşları içinde başını açtığını anlatan Türkan Hanım savcı ile görüştürüldü ancak Savcı da ”yaşanan tehdit olayından kimsenin haberi olmayacak aksi taktirde izin belgesini vermem” diyerek Türkan Hanıma gözdağı verdi. Zor şartlar altında izin belgesini alan Türkan Hanım daha sonra eşini ziyaret edebildi.



 

Son güncelleme: 09:08 19.08.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı