• Turkhane Logo

Dilekçe mahkemede: 'Ankara'daki işkence merkezinde 108 gün geçirdim'

15 Temmuz darbe girişiminin ardından özellikle Gülen cemaati üyeleri hakkında sık sık işkence ve kaçırılma haberleri gündeme geliyor.

09:44 10 Temmuz 2019 Çarşamba
Dilekçe mahkemede: 'Ankara'daki işkence merkezinde 108 gün geçirdim'
15 Temmuz darbe girişiminin ardından özellikle Gülen cemaati üyeleri hakkında sık sık işkence ve kaçırılma haberleri gündeme geliyor.





Son dönemde ise işkence iddialarına dair belgeler ortaya çıkmaya devam ediyor.


HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu başta olmak üzere AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da bu iddiaları Meclis gündemine taşıyan isimler arasında.

İddiaların odağında ise Ankarada bir işkence merkezi yer alıyor.

Daha önce Ömer Faruk Gergerlioğlunun AhvalPodda anlattığı işkence gördüğünü söyleyen Zabit Kişi, Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe göndererek suç duyurusunda bulundu.

Independent Türkçeden Can Bursalının haberine göre, F... suçlamasıyla tutuklanan Zabit Kişi, Ankarada yer aldığı ileri sürülen işkence merkezine ilişkin iddialarda bulunuyor. 

Bahse konu merkezde 108 gün boyunca işkence gördüğünü söyleyen Kişi, öğretmenlik yaptığı Kazakistandan Türkiyeye getirildiğini kaydediyor.

Zabit Kişi, 8 sayfalık dilekçesinin girişinde şunları söylüyor:

3 Nisan 2018 tarihinde mahkeme huzurunda verdiğim ifadede maruz kaldığım kötü muamele ve işkence ile ilgili açıklamalarda bulundum. Muhtelif tarihlerde bu hususlarla ilgili suçluların bulunması için suçların ve suç delillerinin üzeri örtülmeden karartılmadan önce yüce mahkemenizden bazı taleplerim oldu. Yaşadığım olaylar ve maruz kaldığım kötü muamele ve işkence ile ilgili bazı detayları yüce mahkemenize sunuyorum.

Zabit Kişi, iddiasına Kırgızistandan bindirildiği uçağın Ankaraya indiğini ve uçaktan transporter olduğunu tahmin ettiği bir araca geçtikten sonra 5-6 dakikalık bir yolculuğun ardından 108 gün boyunca işkence gördüğünü öne sürdüğü merkeze getirildiğini belirtiyor ve ekliyor:

Uçak piste inip motor durdurduğunda, ters kelepçeli, gözlerim bağlı, kafamda çuval olduğu vaziyette iki kişi koluma girerek koltuk aralığı ve yüksekliğinden Transporter tarzı bir araç olduğunu düşündüğüm bir araca bindirildim. Yola çıktıktan beş altı dakika sonra havaalanı yakınlarında, sonradan konteyner olarak tanımlayabildiğim bir mekana getirdiler. Bundan sonra dile kolay yüz sekiz gün yaşam mücadelesi vereceğim konteyner hücresi; güneş ışığı görmeyen, yaklaşık üç metrekare, genişlik olarak sadece insanın kendi ekseni etrafında dönmesine yetecek mesafeye sahip, kapalı kutu gibi, penceresi hiç olmayan bir yer, mezardan farksızdı benim için, sadece azap erken başlamıştı.

AKPli Yeneroğlu ve Gergerlioğlunun, kaçırılıp uzun süre akıbetleri hakkında bilgi alınamayan kişilerin aileleriyle görüşmesi sık sık basına yansıyor. Bugün eşleri kaçırılan Sümeyye Yılmaz,Betül Zeybek,Nilüfer Irmak ile görüştüm.Hangi sebeple,kimler kaçırılmış olursa olsun, olayların tümüyle aydınlatılması hukuk devletinin olmazsa olmazıdır. Sürecin takipçisiyiz. @ankarabarosunun çalışması önemlidir.https://t.co/l7CHKaUGD6 pic.twitter.com/0GP5Ozg1Br — Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) 3 Temmuz 2019
Yeneroğlu, son olarak kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, Bugün eşleri kaçırılan Sümeyye Yılmaz,Betül Zeybek,Nilüfer Irmak ile görüştüm. Hangi sebeple,kimler kaçırılmış olursa olsun, olayların tümüyle aydınlatılması hukuk devletinin olmazsa olmazıdır. Sürecin takipçisiyiz. tepkisini göstermişti.

Son güncelleme: 09:44 10.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı