• Turkhane Logo

Devlet alenen işkenceye başladı

Gözaltına aldılar, işkence yaptılar, işkencenin görüntülerini paylaştılar, suçlu ilan ettiler, sonra da...

12:59 15 Haziran 2017 Perşembe
Devlet alenen işkenceye başladı
Gözaltına aldılar, işkence yaptılar, işkencenin görüntülerini paylaştılar, suçlu ilan ettiler, sonra da...

Vanda arazide mantar toplayan köylüler gözaltına alındı. Ardından işkence görün köylülerle ilgili fotoğraflarını paylaşan Valilik, suçlarını itiraf ettiler diyerek açıklamada bulundu. Kısa süre sonra köylülerin olayla hiçbir ilgileri olmadığı açığa çıktı. Köylüler serbest barıkılırken, işkenceciler ve köylüleri asılsız biçimde kamuoyu önünde suçlu ilan eden valilik hakkında hiçbir işlem yapılmadı. 

OLAYIN GEÇMİŞİ
Van Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırının faili olduğu iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. 

Saldırıyı düzenlediği iddia edilerek Cemal Aslan (53), Halil Aslan (50) ve Abdülselam Aslan (35) ile ismi öğrenilemeyen bir kişi daha gözaltına alındı.  

Van Valiliği,  Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı düzenlediğini iddia ettiği bu 4 kişinin suçlarını itiraf ettikleri şeklinde bir açıklama yaptı.

Dört kişinin ağır işkence görüntüleri suçlarını itiraf ettiler görselleri eşliğinde kamuoyuyla paylaşıldı. Görsellerde yüzleri gözleri dağılmış köylüler, kan ve yara bere içinde, biri ise zemine yatırılarak işkence yapılırken görülüyordu.

Ancak gözaltına alınan dört köylünün, kırsal alanda mantar toplarken gözaltıla alındıkları kısa sürede ortaya çıktı ve çıkarıldıkları sulh ceza mahkemesinde suçsuzlukları anlaşılarak serbest barakıldılar. 

İĞRENÇ PAYLAŞIMLAR
Öte yandan, işkence edilerek tanınmaz hale getirilen köylüler iktidara yakın yazarlar tarafından suçlu ilan edilerek fotoğraflarıyla birlikte sosyal medyada alaycı bir şekilde teşhir edilmişti:

src=/upload/assets/e130cca889027187e52c66cae1de22f5.jpg

Son güncelleme: 12:59 15.06.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı