• Turkhane Logo

"Çocuklarımın anne bakım ve şefkatine ihtiyacı var"

Dört yıldır tutuklu Suna Uslu, cezasını bitirmesine ve küçük çocuğu bulunmasına rağmen kanunlar göz ardı edilerek hukuksuzluğa mahkum ediliyor.

19:57 12 Ekim 2020 Pazartesi
Dört yıldır tutuklu Suna Uslu, cezasını bitirmesine ve küçük çocuğu bulunmasına rağmen kanunlar göz ardı edilerek hukuksuzluğa mahkum ediliyor.


Özel bir yurtta idarecilik yaptığı için tutuklanan ve 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Suna Uslu’nun cezaevinde kalması gereken süre 3 ay önce sona erdi. Ancak o da birçok mahpus gibi hala tahliye edilmedi. Süleyman Ekrem (11), Mücteba Mümtazer (9), Asım Sencer (3) adlı üç çocuğu bulunan Suna Uslu, Cemaat soruşturmaları kapsamında 30 Kasım 2016 yılından bu yana Konya Ereğli Cezaevinde tutuklu.

40 günlükken annesiyle birlikte hapse giren ve orada büyüyen Asım Sencer, koronavirüs salgını nedeniyle 2 Mart 2020’den beri annesinden ayrı. Annesinden ayrıldığı ilk günlerde ağlama krizleri geçiren Asım Sencer ve abileri, 4 yıldır annelerinin yolunu gözlüyor. Ağustos 2020’de tahliye edilmesi gereken Suna Sencer’in cezası onaylandığı halde denetimli serbestlik hakkı verilmiyor.


Konya Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı’na 24 Haziran 2020 tarihli bir dilekçe yazan Suna Uslu’nun eşi Mustafa Uslu, eşinin serbest bırakılmasını istedi. Mustafa Uslu dilekçesinde “Verilen ceza Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından 2020/2033 sayılı ilamı ile onanarak kesinleşmiştir. 5275 sayılı kanunun geçici 3 maddesinde terör suçları arı tutulmamıştır. Yani şartları taşıyan terör suçluları da bu haktan yararlanabilecektir.” diye yazdı.

KANUNA RAĞMEN BIRAKILMIYOR

Uslu, aynı kanunun 150/A maddesi 3/a fıkrasında, 0-6 yaş grubunda çocuğu bulunan ve koşullu salıverilmesine iki yıl ve daha az bir süre kalan kadın hükümlülerin tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen maddeyi hatırlattı:

“Eşim Suna Uslu cezaevine girdiğinde, 18 Ekim 2016 doğumlu oğlumuz Asım Sencer Uslu da yanında cezaevine girmiştir. Asım devamlı annesinin yanında kaldığı için sürekli annesini istemektedir. Kanunun ilgili maddelerinde terör suçları için bir istisna getirilmemiştir. 0-6 yaş grubunda çocuğumuzun anne bakım ve şefkatine ihtiyacı vardır. Bu nedenle şartlı tahliye edilmesini talep ediyorum.” Mustafa Uslu’nun dilekçesine ceza infaz hakimliği red cevabı verdi. Suna Uslu’nun hangi gerekçeyle tahliye edilmediği bilinmiyor.



 

Son güncelleme: 19:57 12.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı