• Turkhane Logo

Cezaevindeki hakim ve savcılara 'su ve ekmekle' işkence iddiası

Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere OHAL eziyeti devam ediyor.

09:28 09 Mayıs 2018 Çarşamba
Cezaevindeki hakim ve savcılara 'su ve ekmekle' işkence iddiası
Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere OHAL eziyeti devam ediyor.

İstanbul Silivri 6’nolu Cezaevinde genellikle hakim ve savcıların kaldığı koğuşlarla ilgili iddialar yaşananları özetliyor. Ortalama 20 kişilik koğuşlarda 40 kişi kalırken, 41 kişilik koğuşa 25 kişilik yemek veriliyor.

İddialar bununla da sınırlı değil. Kıştan beri sıcak su verilmeyen koğuşlara ‘idare edin’ deniliyor. Yeterli yatağın olmadığı koğuşlarda da bir dolabı iki kişi kullanıyor.

İçeriden yaşananlarla ilgili mesajı ise Mağdur Mesajları isimli twitter hesabı yayınladı. İşte o ifadeler;


“S.A. bizim mağduriyetimiz diğer insanlardan biraz daha farklı. Silivri 6 nolu cezaevinde hakim ve savcı koğuşlarına su verilmiyor. 20 kişilik koğuşlara 40 kişi doldurdular. Malum yaz geldi, nem zaten maksimum seviyede. Bir de banyo yapma hakları ellerinden alınınca siz düşünün bir de o insanların durumunu. Kış mevsiminden beri sıcak su verilmiyor. Sebebi sorulunca idaren edin deniliyor. Nasıl idare edecekler? Ayrıca 41 kişilik koğuşa 25 kişilik yemek geliyor. Ramazan ayı gelmekte ve bu insanlar oruç tutacak. Bu nasıl vicdan yine sebep sorulduğunda aranızda paylaşın idaren edin deniyor. Kişi sayısı fazla olduğu için yatak yetmiyor ve bazı kişiler yerde yatıyor. Giysi dolapları aynı şekilde iki kişi bir dolap kullanıyor. Ne olur sesimize ses olun, insan su ile imtihan edilmez. Bu insanlar zaten haksız yere…”
/



Son güncelleme: 09:28 09.05.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı