• Turkhane Logo

Cezaevinde kanser olan OHAL mağdurunu vefatından sonra da rahat bırakmadılar

Türkiye'de 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında cezaevine girip sağlığını kaybeden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Turan Özcerit'i vefatından sonra yapılan taziyesinde bile komşuları polise ihbarda bulunarak rahat bırakmadı.

17:49 21 Şubat 2018 Çarşamba
Cezaevinde kanser olan OHAL mağdurunu vefatından sonra da rahat bırakmadılar
Türkiye'de 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında cezaevine girip sağlığını kaybeden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Turan Özcerit'i vefatından sonra yapılan taziyesinde bile komşuları polise ihbarda bulunarak rahat bırakmadı.

Türkiyede 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında yürütülen cadı avı operasyonlarıyla cezaevine girip kansere yakalanan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Turan Özceritin vefatından sonra evde taziyeye katılan insanların fazla olması nedeniyle polise ihbar şikayeti sonrasında taziye yeri basıldı.

OHAL ile 15 Temmuz sonrası yaşanan insanlık dışı muamelelerin ve hak mahrumiyetlerinin sembolü haline gelen Doç.Dr. Ahmet Turan Özceritin vefatından sonra ailesinin başına gelenler toplumsal ayrışmayı gözler önüne seriyor. 

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi görevini yürüten Doç. Dr. Ahmet Turan Özcerit, yapılan ihbarlar sonucunda gözaltına alınarak 21 gün psikolojik işkence gördükten sonra tutuklanarak Bandırma Cezaevine konuldu. Özcerit, 14 ay tutuklu kaldığı Bandırma Cezaevinde ciddi rahatsızlıklar geçirmesine rağmen hastaneye götürülmemesinden dolayı kalın bağırsak kanserine yakalandı.


TAZİYESİNDE BİLE RAHAT BIRAKMADILAR
Uzun uğraşlar sonucu tahliye edilen Özcerit, tutuklu olduğu dönemde bağırsak kanserine yakalandı. Özcerit, uzun bir süre doktora götürülmediği için bağırsak kanseri 4. seviyeye yükseldi. Sağlık nedenleriyle tahliye edilen Özcerit, 12 Şubatta hayatını kaybetti. Ankarada yer alan Karşıyaka Mezarlığına defnedilen Özceritin, yaşadığı zulümler yine de son bulmadı. Taziyesi için gelen insanlardan rahatsız olan komşuları yaşanan durumu polise ihbar ederek şikayette bulundu. 

Yoğun katılımın olduğu cenazede sevenleri Özceriti yanlız bırakmadı. Özceriti 13 Şubatta Ankara Karşıyaka mezarlığına defnetti. 

VEFAT EDEN ÖZCERİTİ FİRAR OLDUĞU GEREKÇESİYLE ALMAYA GELDİLER

Özceritin sevenleri 20 Şubatta aileyi ziyaretleri esnasında yeni bir şokla karşılaştı. Özceritin taziye evine polis geldi, taziye için gelenlerin olduğu esnada polise bir anlam veremeyen Aile neden geldiklerini sorunca ilginç bir cevapla karşılaştı. Polis, Ahmet Turan Özcerit burda mı? Firari görünüyor. şeklinde sorular sormaya başladı. Aile, yaşadığı acının üzerine polis tarafından bu muameleyle karşılaşınca şok oldu. Aile, Ahmet Bey Vefat etti. Ne firarisi? şeklinde cevap verdikten sonra polise geliş sebebini ısrarla sordu.

İHBAR GELİNCE SAVCI GÖNDERDİ
Polis, Ahmet Bey hakkında ihbar var. Evinde çok kalabalık var ve insanlar orada toplanıyorlar diye ihbar geldiğini ve savcı tarafından gönderildiklerini söyledi. Aile, Ahmet Beyin vefatından dolayı evde kuran okuması yaptıklarını söyledikten sonra ölüm belgesini polise gösterdi. Polis, bunun üzerine evden ayrıldı. Ailesinin yakınları, Siyasi söylemler ve menfaatlerle  toplumu birbirine düşüren yöneticilerin, komşuluk kavramını paramparça ettiğinin en kati delilidir. En acı gününde taziye için gelenler komşunuzu rahatsız edebiliyor ve en kötüsü komşunuz, vefat eden Ahmet Turan Özceriti şikayet ederek yapıyor. şeklinde sitem etti.

 

Son güncelleme: 17:49 21.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı