• Turkhane Logo

Cezaevinde büyüyen Azra'nın hikayesi

Annesiyle birlikte tutuklu bebeklerden biri o... Hikayesi Şakran Cezaevi'nde geçiyor..

10:15 03 Temmuz 2017 Pazartesi
Cezaevinde büyüyen Azra'nın hikayesi
Annesiyle birlikte tutuklu bebeklerden biri o... Hikayesi Şakran Cezaevi'nde geçiyor..

Azra 10 Eylül 2016 tarihinde doğdu. Daha dört aylıkken 17 Ocak 2017 günü annesi gözaltına alındı. Daha süt bebeğiyken annesinden ayrılmak durumunda kaldı çünkü gözaltında iken annesinde kalmasına izin verilmedi.

Bebeğin annenin yanına alınmamasında Emniyet yetkilileri soruşturmaya bakan savcının kesinlikle izin vermediklerini söylediler.

Aile savcıyla görüştüğünde ise kendisinin izin verdiğini ama Emniyetin imkanlarının kısıtlı olduğunu belirtti. Bebek süt ememiyor, savcılık ve emniyet topu birbirine atıyordu. 

Azra annesinin yanına alınmayınca, 6 gün boyunca 3 saatte bir emzirilmek için emniyete götürüldü.

23 Ocak 2017 de annesi tutuklanarak İzmir Kadın Cezaevine (Şakran) götürüldü. Azra ile annesini irtibatı tutuklamadan sonra koptu. İşlemlerin halledilip Azranın annesine verilmesi 3 gün sürdü.  


(Azra Cezaevinin avlusuna banyo yaptığı legenle çıkabiliyor. Yerler beton ve kirli olduğu için emekleyemiyor)

Azra şu anda 10 aylık olmak üzere. Altı aylık tutuklu bir bebek 
Emekleme sürecine giren Azranın emekleyebileceği temiz bir alan yok koğuşta. 

Edinilen bilgiye göre vücudunda atopik egzama rahatsızlığı var. Annesinin yediği çoğu şey Azra yı rahatsız ediyor. Vücudunda kızarıklıklar oluşuyor. Revir haftada sadece salı günleri. Diğer günler doktora gidemiyorlar.

Azranın egzama için kullandığı özel kremi edinmesinin tam 2 ay sürdüğü öğrenildi. Cezaevindeki koğuşların ve tuvaletlerin kapıları demirden ve her açılıp kapanmada Azra irkilerek uyanıyor. Aşırı kalabalık koğuşta uyku düzenini tamamen kaybetmiş durumda. 

Annesi neredeyse gün boyu Azrayı dizlerinde sallamak durumunda ve bu nedenle sürekli dizleri ağırıyor. 
src=/upload/assets/416c72fff4d24ed06293b6fdfdea12bc.jpg
(Azra masanın üzerinde emeklemeye çalışıyor. Başka alan yok)

6 aylık olduğunda Azranın ek gıdaya başlaması gerekiyordu. Ancak Azraya ek gıda hazırlanabilecek bir ortam bulunmuyor. 

Çorba bile yapacak bir imkan yok. Çocuğunun kıyafetlerini sık değiştirmesi gereken annenin sürekli leğende çamaşır yıkamaktan bel ağrıları oluşmuş durumda.

Azra için ekstra bir yatak talebe rağmen verilmedi. Bir süre annesinin yanında yatmak zorunda kaldı ama annesi ranzadan düşmesin diye neredeyse tüm geceyi uykusuz geçiriyordu. Bunun üzerine cezaevi kantininden alınan üç battaniye üst üste serilerek Azraya yatak yapıldı. 

Azranın bir de abisi var; Faruk. Şu anda 3,5 yaşında. Annesi onun hasretine dayanamadığından ayda bir defa, bir haftalığına Faruk annesinde kalıyor. Bu süreçte 2 çocuğa bakmak daha da zorlaşıyor. 

Son güncelleme: 10:15 03.07.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı