• Turkhane Logo

Cezaevinde annesiyle birlikte kalan 10 aylık bebeğe ilaçları verilmiyor

Urfa 2 Nolu T Tipi Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ömerli eski İlçe Eş Başkanı Esma Yıldız’ın astım hastası olan 10 aylık bebeğine ilaç verilmiyor.

16:29 08 Mayıs 2018 Salı
Cezaevinde annesiyle birlikte kalan 10 aylık bebeğe ilaçları verilmiyor
Urfa 2 Nolu T Tipi Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ömerli eski İlçe Eş Başkanı Esma Yıldız’ın astım hastası olan 10 aylık bebeğine ilaç verilmiyor.



Urfa 2 Nolu T Tipi Hapishanesi’nde tutuklu Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ömerli eski İlçe Eşbaşkanı Esma Yıldız’ın astım hastası olan 10 aylık bebeğine ilaç verilmiyor. Eşi ile görüşen Mihdi Yıldız, hapishane koşullarına dikkat çekerek, Arin bebeğin raporu olmasına rağmen ilaç verilmediğini kaydetti.

ZEHİRLENENLER SADECE REVİRE GÖTÜRÜLMÜŞ 


Mezopotamya Ajansı’ndan Berivan Altan’ın haberine göre, 12 kişilik koğuşta 33 kişinin kalındığını ve geçtiğimiz haftada sudan kaynaklı zehirlenmeler yaşandığını kaydeden Yıldız, kızları Arin bebeğin de zehirlendiğini söyledi. Eşinin hücrenin tıka basa dolu olduğunu söylediğini aktaran Yıldız, görüş saatinin de kısaltıldığını belirtti. Zehirlenme olayı ardından tutukluların sadece revire götürüldüğünü ifade eden Yıldız, bunun dışında bir sağlık kontrolü yapılmadığını söyledi.

‘EŞİM HÜCREYE GÖTÜRÜLMEYE ÇALIŞILMIŞ’

Eşinin hücre cezasının onaylanması ardından birkaç kere hücreye götürülmek üzere girişim olduğunu, tutukluların tepkisi üzerine götürülmediğini anlatan Yıldız, şöyle dedi: “Tutuklular izin vermeyince eşime ‘ya dosyana işleriz ya da sana 3 ay görüşe çıkmama cezası vereceğiz’ denilmiş. Dosyasına işler ise infazı yanacak henüz bir işlem yapılmamış.”




‘İLAÇLARI VERİLMİYOR’

Zehirlenme ardından Arin bebeğin durumunun daha da kötüleştiğine dikkat çeken baba Yıldız, “Kızımın ilaçlarını vermiyorlar. Astım hastası olduğuna dair raporu olan kızıma haftanın iki gün cihazla verilen tedavi ilaç yok denilerek, yapılmıyor. Kızımın sağlık durumundan endişeliyim” diye belirtti. Arin bebeğin yeterince beslenemediğini de aktaran baba Yıldız, “Eşim sağlıksız beslenmeden kaynaklı sütü oluşmadığı için Arin’i yeterince besleyemiyor. Dışarıdan mama istediklerinde de farklı gerekçelerle getirilmiyor. Bebe bisküvisi ve süt ile ek gıda beslemesi yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

‘EŞİMİN DE SAĞLIĞI BOZULDU’

Yaşanan durumdan kaynaklı eşinin psikolojisinin bozulduğunu ve kilo kaybettiğini dile getiren Yıldız, hem hücrenin kalabalık olmasından hem de eşinin de nefes darlığı hastalığı olmasından kaynaklandığını söyledi.

Hak ihlallerinin basına yansımasından sonra hem kendisine hem de eşine hapishane yetkililerinin tepki gösterdiğini kaydeden Yıldız, “Eşimin mektuplarını geç veriyorlar. Onun talepleri olduğunda kötü muamele ve farklı uygulamalar yapılıyor” dedi.


 

Son güncelleme: 16:29 08.05.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı