• Turkhane Logo

Bartın KOM Şube Müdürlüğünde gözaltında sistematik işkence..

İşkencenin merkez üslerinden biri haline gelen Bartın KOM Şube Müdürlüğü’nde yeni bir işkence olayı daha deşifre oldu.

13:58 16 Kasım 2017 Perşembe
Bartın KOM Şube Müdürlüğünde gözaltında sistematik işkence..
İşkencenin merkez üslerinden biri haline gelen Bartın KOM Şube Müdürlüğü’nde yeni bir işkence olayı daha deşifre oldu.

29 yaşındaki kalp hastası Hüseyin Türkyücel 09.11.2017 tarihinde gözaltına alındı. Ailesi ile görüştürülmeyen Hüseyin Türkyücele önceki gün yoğun uğraşlar sonucunda avukatı ulaşabildi ve sadece 5 dakika görüşme izni verildi. 

AVUKAT GÖRÜŞMESİNDE POLİS BASKISI
Hüseyin Türkyücelle avukatının görüştiği odaya 5 polis memuru girerek baskı ortamı oluşturulduğu, işkenceci polislerin, avukatın yanında dahi Hüseyin Türkyücele çok ağır küfürler edecek kadar rahat davrandıkları öğrenildi. Beş polis memuru eşliğinde avukatıyla görüşebilen Türkyücel, gördüğü kötü muameleyi güçlükle anlatabildi.

İTİRAFÇI OL YA DA CESEDİN ÇIKAR
Aktifhaberin ulaştığı bilgilere göre; Bayat rulo ekmek dışında yiyecek verilmeyen Türkyücelin ilaçlarının da verilmediği öğrenildi. OHAL gerekçe gösterilerek ailesi ve avukatlarıyla görüşmesi kısıtlanan Türkyücelin sürekli olarak ağır küfürlere maruz barakıldığı, İstediklerimizi anlatmazsan seni burada 28 gün tutarız, burayı dar ederiz, cesetin çıkar şeklinde tehdit edildiği belirtiliyor.

KONTROLE GÖTÜRÜLMÜYOR
Ağır kalp rahatsızlıkları nedeniyle haftada bir kontrole gitmesi gereken Türkyücelin bu kontrollere de götürülmediği, sürekli olarak baskıyla itirafçı olmaya ya da hazır metinlere imza atmaya zorlandığı belirtiliyor. 

BARTIN KOM İŞKENCELERİYLE ÜNLÜ
Bartın KOM Şube Müdürlüğü’nde gözaltından tutulan şahıslara Şube Müdürü Tolga SİPAHİ ve işkence ekibinde yer alan polis memurları Ayhan ÇELİK, İlkay BOYNUEYRİ, Ceyhun YUCA, Coşkun ALIŞ, Kaya CANSIZ, Ahmet KIYAK ve Özcan isimli polis memuru tarafından fiziksel/psikolojik işkence yapıldığı, işkence mağdurlarının haftalarca darp edildikleri, hakarete uğradıkları, eşlerine ve çocuklarına kötülükte bulunmayla (Gözaltına aldırma, tecavüz etme vs.) tehdit edildikleri ortaya çıkmıştı.

Son güncelleme: 13:58 16.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı