• Turkhane Logo

7 aylık hamile Eda Nur Akkaya tutuklandı:Doktoru 'erken doğum riski var' raporu vermişti

Yaşam hakkı tanınmadığı için Türkiye'den ayrılmaya karar veren 7 aylık hamile Eda Nur Akkaya, eşiyle birlikte dün Edirne'de tutuklandı

14:08 10 Eylül 2022 Cumartesi
7 aylık hamile Eda Nur Akkaya tutuklandı:Doktoru 'erken doğum riski var' raporu vermişti
Yaşam hakkı tanınmadığı için Türkiye'den ayrılmaya karar veren 7 aylık hamile Eda Nur Akkaya, eşiyle birlikte dün Edirne'de tutuklandı

Yaşam hakkı tanınmadığı için Türkiyeden ayrılmaya karar veren 7 aylık hamile Eda Nur Akkaya, eşiyle birlikte dün Edirnede tutuklandı. Üç yıl önce evlenen sınıf öğretmeni Akkayanın erken doğum riski taşıdığı öğrenildi.

Boldmedyadan Sevinç Özarslanın haberine göre, Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla hakkında soruşturma bulunan 7 aylık hamile Eda Nur Akkaya eşiyle birlikte dün Edirne’de tutuklandı.

Hamilelik nedeniyle çok kilo kaybeden ve şu anda 43 kilo olan Eda Nur Akkaya, doktorun Ağustos 2022’de verdiği rapora göre erken doğum riski taşıyor.


5275 Sayılı Ceza İnfaz Kanuna göre hamile kadınların gözaltına alınmaması ve tutuklanmaması gerekiyor. Ancak bu kanun, Gülen Hareketi’ne üye olduğu iddia edilen kadınlar için uygulanmıyor.

28 yaşındaki Eda Nur Akkaya, 1 yıl ücretli öğretmenlik yaptı. Eşi Yunus Kocabay ise daha önce soruşturma geçirmiş ama takipsizlik almış Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak Ankara’da görev yapan bir matematik öğretmeniydi.

YUNANİSTAN’DAN GERİ İTİLDİLER

Genç çift Ocak 2019’da evlenmeye karar verdiler. Başlarına ne geleceğini bilemedikleri için üç yıl çocuk istemediler. Eda Nur Akkaya 7 ay önce hamile olduğunu öğrendi. Genç çift, hem çocuklarını hapiste büyütmemek hem de yıllarca haksız yere hapiste yatmamak için Türkiye’den ayrılmaya karar verdi. Önceki gece Meriç üzerinden Yunanistan’a geçtiler ancak geri itildiler.

ANNE BABA VE DOĞMAMIŞ BEBEK HAPSE GİRDİ

Edirne’de Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi’ne bağlanan Eda Nur Akkaya’ya ifade sırasında içeriği olmayan mesajlaşma programı Bylock kullandığı belirtildi. Eşine ise eskiden bir cemaat evinde kaldığı, Bank Asya hesabı olduğu ve kapatılan bir kurumda çalıştığını söylediler. Genç çift, bu nedenlerle birlikte kaçma şüpheleri de gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Böylece anne-baba ve doğmamış bir bebek daha hapse gönderildi.

Son güncelleme: 14:08 10.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı