• Turkhane Logo

6 yaşındaki Zeynep'in saçlarını ağartan zulüm

16 aydır yazılamayan iddianame ve bu süreçte Küçük ailesinin çektiği çileler..

09:52 11 Temmuz 2017 Salı
6 yaşındaki Zeynep'in saçlarını ağartan zulüm
16 aydır yazılamayan iddianame ve bu süreçte Küçük ailesinin çektiği çileler..

16 AYDIR YAZILMAYAN İDDİANAME VE 6 YAŞINDAKİ ZEYNEP’İN SAÇLARINI AĞARTAN ÇİLE
 
Murat Küçük 24, Rukiye Küçük 20 yıllık iki eğitimci. Ancak hayatları, bir ihbar ve 16 aydır hazırlanamayan bir iddianame nedeniyle kararmış durumda. Öyle ki, 6 yaşlarındaki kızı Zeynepin saçlarına ak düştü...

Aktifhaberin edindiği bilgiye göre Küçük ailesinin kapısına polis OHAL döneminde çok önce dayandı. Savcılığa yapılan ihbar, “Murat Küçük, eşi Rukiye Küçük, üç çocuğu ve kayın peder ve kayınvalidesini yanına alarak yurt dışına kaçacak” şeklindeydi.

Tarih 28 Mart 2016’ydı. Henüz OHAL ilan edilmemişti ve Murat Küçük hakkında hiçbir soruşturma açılmamıştı. 
/
HASTA ZİYARETİNDEN GÖZALTINA
Murat Küçük ailesiyle yaşadıkları şehir olan Amasya’dan Çorum’a  gelmiş, kalp hastası olan kayın pederini rahatsızlığı nedeniyle ziyaret ediyordu. Gece 02 sıralarında kapıları çaldı. Murat Küçük, eşi Rukiye Küçük ve hasta kayınpederi gözaltına alındılar. Yurt dışına kaçacakları iddia ediliyordu ama çocuklarının pasaportu dahi yoktu. Rukiye Küçük’ün pasaportunun ise süresi geçmişti. Murat Küçük, savcılıktaki savunmasında kaçma gibi hiçbir planları olmadığını örnekleriyle anlattı ve “Eğer ailemi ve kayınpederimi kaçırmak için Çorum’a gelmişsem, neden kendi pasaportumu yanıma almayıp Amasya’da bırakayım” dedi. Ancak tüm bu akıl dışılıklara rağmen Murat Küçük gözaltı sürecinin ardından 1 Nisan 2016’da tutuklanarak tek başına hücreye konuldu.

Gözaltına alınan By-pass’lı kayınpederi ve eşi ise gözaltı sürecinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldılar.

AĞIR KALP HASTASI
Murat Küçük, doğuştan bir kalp hastası. Heyecan ya da stres anında kalbi normal insanlara göre yüzde 30 daha fazla çarpıyor. Daha önce kalbiyle ilgili yaşadığı problem nedeniyle anjiyo olan Küçük, cezaevinde iki kez de kalp spazmı geçirdi. Ancak bu durum tahliyesine neden olabileceği için raporlara geçirilmedi. Murat Küçük hapsedildiğinden bu yana 24 kilo vermiş durumda.

Aradan geçen 16 ayda sadece bir kez savcılıkta ifadesi alındı.  Yaklaşık bir buçuk yıldır tek başına yargılandığı soruşturmada iddianamesinin çıkmasını bekliyor.

TEK BAŞINA KALAMAZ RAPORU VAR
Murat Küçük, tek başına kaldığı hücre sürecinin ardından ancak tek başına kalamaz raporu alınca koğuşa geçebildi. Çünkü tek başına kaldığı günlerde kalp sorunu nüksetmişti. Rahatsızlığının ardından “tek başına kalamaz” raporu verildi. Sonrasında adli tutuklularla beraber aynı koğuşa konuldu.

OHAL döneminde ise Çorum Cezaevi aşırı yoğunluk nedeniyle neredeyse yaşanamaz hale geldi.

Şu an Murat Küçük, 24 kişilik koğuşta 46 kişiyle beraber kalırken, cezaevinin asıl sorunu ise su sıkıntısıydı. Cezaevinde su gün aşırı biçimde kesiliyordu. Aşırı sıcaklarda tutuklular sürekli olarak susuz kalıyorlardı hatta Bayram’ın ilk günü 12 saat su verilmediği öğrenildi. Cezaevindeki su sorununda ancak son günlerde düzelme emareleri görülüyor.

Yine valilik emriyle aylık açık görüşler 2 ayda bir yapılır hale getirildi. OHAL dönemine ait bu kısıtlama 43 ilde uygulanmıyor. Bu illerde açık görüşler ayda bir yapılıyor ancak Çorum gibi küçük bir şehirde açık görüşler valilik emriyle kısıtlanmış durumda.  
/
6 YAŞINDA KIZIN SAÇLARINA AK DÜŞTÜ
16 aydır tutuklu yargılamanın yanında aile üzerinde sürekli baskılar devam ediyor. Bu süreçte Rukiye Küçük de üç kez sorguya alındı. Özellikle Tokat’taki gözaltı sürecinde ağır baskılara maruz kaldığı öğrenilen Rukiye Küçük, üç çocuğuyla birlikte psikolojik tedavi görüyor.
Ailenin küçük kızı Zeynep ise henüz 6 yaşında olmasına rağmen yaşadıkları nedeniyle saçlarına ak düştü. Tek başına tüm zorluklarla mücadele etmek zorunda kalan Rukiye Küçük, bu süreçte yaşadığı aşırı stresten safra ameliyatı olmak durumunda kaldı.  

EKONOMİK KISKACA ALINDILAR
Murat Küçük’ün yönetici olduğu şirket üzerinden de aile ekonomik olarak kıskaca alınmış durumda. Tasfiye edilen şirkete, atanan kayyum sonrası, kayyumların SGK borçları oluştu. Bu nedenle SGK ve Vergi Dairesi, Küçük ailesinden 55 bin TL para istiyor. Aile, şirketin tasfiye edildiğinde hiçbir borcu olmadığını, SGK borçlarının kayyum nedeniyle oluştuğunu anlatsa da eve borç tebliğ zarfları gelmeye devam ediyor.

TUTUKSUZ YARGILAMA İSTİYOR
Aile cezaevinde iki kez kalp spazmı geçiren Murat Küçük’ün hayatından endişe ediyor. Bu nedenle tutuksuz yargılama isteyen Küçük ailesi, 16 aydır hazırlanmayan iddianamenin bir an önce hazırlanmasını bekliyor.

Küçük’ün serbest bırakılmamasına gerekçe olarak ise “kaçma” şüphesi gösteriliyor. Gelen ihbar mektubuna dayanılarak bu şüphe öne sürülse de bu iddia geçerli değil. Küçük ailesinin şu an bir avukatı bile yok. Avukat tutacak parası olmayan bir ailenin yurt dışına kaçması ihtimal dışı. 

Son güncelleme: 09:52 11.07.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı