• Turkhane Logo

3 yıl önce yaşatılan kabus yetmedi mi?

Üç yıl önce 25 günlük oğlu ile gözaltına alınan Nursel Özlem Eröz yine gözaltına alındı. Yüksek tansiyon hastası olan Eröz’ün karaciğerinde kansere dönüşebilen hücreler bulunuyor.

10:27 11 Ekim 2020 Pazar
3 yıl önce yaşatılan kabus yetmedi mi?
Üç yıl önce 25 günlük oğlu ile gözaltına alınan Nursel Özlem Eröz yine gözaltına alındı. Yüksek tansiyon hastası olan Eröz’ün karaciğerinde kansere dönüşebilen hücreler bulunuyor.


Nursel Özlem Eröz ve oğlu Ahmet Yusuf’un yaşadıkları 3 yıldır bitmedi. Kırklareli’nde kapatılan özel bir yurtta çalışan 33 yaşındaki Nursel Özlem Eröz, anne olabilmek için 10 yıl bekledi ve oğlu Ahmet Yusuf’u tüp bebek tedavisiyle 17 Ekim 2016’da dünyaya getirdi.

POLİS KAPISINA GELDİĞİNDE LOHUSAYDI


Ancak bu süreç de sıkıntılıydı. Hamilelik dönemi zor geçen Eröz, gebelik zehirlenmesi yaşadığı için oğlunu 7 aylık dünyaya getirdi. 2 kilo ile doğan Ahmet Yusuf kuvöze, anne yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımdan çıktıktan sonran evlerine gittiler. Birkaç gün sonra ise kapıya polis geldi. Özlem Eröz ve 25 günlük bebeğini gözaltına alıp 8 saat süren bir yolculukla Kütahya’dan Kırklareli’ne götürdü.

Bebeğiyle 4 gün nezarette kalan Özlem Eröz, hem karaciğerindeki hastalıktan dolayı hem de oğlu küçük olduğu için o dönemde serbest bırakıldı. Örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 7 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Eröz’ün dosyası Yargıtay’da bulunuyor.

EŞİ CİHAN MEDYA ÇALIŞANIYDI

Aradan 3 yıl geçti. Ahmet Yusuf önceki gün hem annesiz hem de babasız kaldı. Annesiyle birlikte babası Önder Eröz de gözaltına alındı. KHK ile kapatılan Cihan Medya’da çalışan Önder Eröz 18 Eylül’de babasını kaybetmişti. Yeniden yapılanma sebebiyle alınan ve Kütahya Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Eröz çiftinin hakkındaki iddialar henüz bilinmiyor.

“EMNİYET’TEN ARADILAR, TANSİYONU ÇIKMIŞ, İLAÇLARINI GÖTÜRDÜK”

Bold Medya’ya konuşan Özlem Eröz’ün annesi “Kızımın karaciğerinde kansere dönüşebilen adenomları var, kansere dönüşebilen hücreler oluyor. 10 yıldır takip ediliyor zaten. Yılda bir MR çekiliyor. En son götürdüğümüz doktor ‘nakile doğru gidiyorsun, Malatya’daki Turgut Özal Hastanesi’ne git, nakil için sıraya gir’ demişti.” dedi.

Kızının yüksek tansiyon hastası olduğunu belirten anne, “Gözaltında tansiyonu yükselmiş, aradılar bugün emniyetten, ilaçlarını götürdük. Ayrıca böbreğinde protein kaçağı var. Mahkemeye raporlarını sunacağız. Tutuksuz yargılanmasını istiyoruz. Hem sağlığından endişeliyiz hem çocuğun annesinden ayrı kalmasından dolayı üzgünüz.” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 10:27 11.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı