• Turkhane Logo

‘Zulme’ açıktan destek veren Ahmet Akgündüz’e tepki yağdı: Kabul edilemez

Iğdır Kervansaray İmam Hatip Ortaokulu müdürünün, okula ücretsiz gönderilen çuvallarca kömürü, evini boyaması karşılığında boyacıya verdiği tespit edildi.

16:00 08 Mart 2023 Çarşamba
‘Zulme’ açıktan destek veren Ahmet Akgündüz’e tepki yağdı: Kabul edilemez
Iğdır Kervansaray İmam Hatip Ortaokulu müdürünün, okula ücretsiz gönderilen çuvallarca kömürü, evini boyaması karşılığında boyacıya verdiği tespit edildi.

Daha önce Hizmet Hareketi mensuplarının katlinin vacip olduğunu söyleyecek kadar ileri giden Akgündüz, konuyla ilgili tepki çeken paylaşımında, “Benim Cumhurbaşkanı adayım Recep Tayyip Erdoğan’dır. Zira, her ne kadar bazı hatalı icraatları bulunsa da ve bazı bazı masumlara zulmedilmesine sebep olsa da, hüsnü zannıma göre, Allah katında, hasenatı seyyıatına galib gelecektir. Beşli çeteden evvel açıklayayım dedim.” ifadelerini kullandı.



Ahmet Akgündüz’ün paylaşımı tepkileri de beraberinde getirdi. İlahiyatçılar, Kur’an ve Akgündüz’ün ‘talebesi’ olduğunu ileri sürdüğü Risale-i Nur’larda ‘zalim’ yöneticilere destek vermeyi bırakın, ‘meyil’ bile edilmemesi gerektiğine dikkat çeken paylaşımlar yaptı. Ahmet Akgündüz’ün, ‘bazı masumlara zulmedilmesine sebep olsa da’ Erdoğan’ı destekleyeceğini ilan etmesinin anlaşılır olmadığına vurgu yaptılar. İlahiyatçılar Akgündüz’e Kur’an’ı Kerim’in Hud Suresi 113. ayetini hatırlattı: “Zulmedenlere en küçük bir meyil dahi göstermeyin; yoksa Cehennem ateşi size de dokunur.”




İmam Maturidi “Zalimi öven dinden çıkar” diyor. Bediüzzaman da “Rıza-yı küfür olduğu gibi; zulme rıza da zulümdür” diyor. Ama devrin din istismarcıları “masumlara yapılan zulmü” alkışlıyor. https://t.co/fOQZUt5rpV— Ayhan Tekines (@AyhanTekines) March 7, 2023




İlahiyatçılar da Ahmet Akgündüz’e tepki gösterdi.



Hadis uzmanı Prof. Dr. Ayhan Tekineş, “İmam Maturidi “Zalimi öven dinden çıkar” diyor. Bediüzzaman da “Rıza-yı küfür olduğu gibi; zulme rıza da zulümdür” diyor. Ama devrin din istismarcıları “masumlara yapılan zulmü” alkışlıyor.” ifadeleriyle Akgündüz’e tepki gösterdi.



Prof. Dr. Muhuttin Akgül ise “Bu şahıs en başta inandığını iddia ettiği Kur’ân’la çelişiyor. Çünkü o Kur’ân, açık ve kesin bir dille zalimin yanında olunmaması gerektiğini beyan ederken, zulmü kabul ettiği halde zalimin açıktan destekçisi olduğunu söylüyor. Çeteye gelince; en büyük çete, desteklediklerindir.” yazdı.



Dr. Ergün Çapan da Akgündüz’e Hud suresinin 113. ayetini hatırlattı: “Bir de sakın zulmedenlere sempati duymayın. Yoksa size ateş dokunur.(Hûd,113) ayeti zulme, değil yalnız âlet ve taraftar olanı, belki ednâ bir meyil edenleri dahi dehşetle ve şiddetle tehdit ediyor. Çünkü rıza-yı küfür, küfür olduğu gibi; zulme rıza da zulümdür. (Bediüzzaman)”

Son güncelleme: 16:00 08.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı