• Turkhane Logo

Zırhlı aracın öldürdüğü Abdulgaffar Dayan'ın ailesine: 'Abartmayın!'

Cizre'de kayyum yönetimine ait zırhlı aracın ezerek ölümüne neden olduğu Abdulgaffar Dayan'ın ailesine, "Abartmayın" denildi.

10:58 30 Ocak 2022 Pazar
Zırhlı aracın öldürdüğü Abdulgaffar Dayan'ın ailesine: 'Abartmayın!'
Cizre'de kayyum yönetimine ait zırhlı aracın ezerek ölümüne neden olduğu Abdulgaffar Dayan'ın ailesine, "Abartmayın" denildi.


Cizre Emniyet Müdürü, Dayanın iki gün yattığı ardından da hayatını kaybettiği hastaneye giderek, Dayanın ailesine, Olayı abartmayın. Bu emniyetin aracı olduğu için siz başka taraflara çekiyorsunuz dedi.

Mezopotamya Ajansının haberine göre, olayı aktaran amca Mehmet Sait Dayan, yeğenine zırhlı aracın çarpmasından hayatını kaybettiği ana dair yaşananları anlattı:


Benden önce herkes hastaneye akın etmişti. Hastaneye gittikten sonra da yeğenimi görmeme izin verilmedi. Daha sonra gördük, gördüğümüz gibi öleceğini biliyorduk. Çünkü araç çok hızlı çarpmıştı. Kalbi zaten durmuştu. Daha sonra yapılan müdahaleyle kalbi tekrar çalıştırılmıştı. Kalbi çalıştırıldığında da müdahale eden doktorlar kalbinin çok yavaş attığını söyledi.

Daha sonrada ameliyata alacaklarını söylediler. Ameliyat da iyi geçmemişti. Çünkü iç kanama geçirmişti. Önlemi alınmıştı ancak kanaması devam ediyordu. Doktorlar kanamasının durmadığını söyledi. Ameliyattan sonra yoğun bakım servisine aldılar. Durumu çok ağır olduğu için başka bir kente sevkinin yapılmasının riskli olacağı söylenildi. Cihaza bağlı yaşıyordu. Zaten 2 gün yoğun bakımda kaldı ve sonrada vefat etti.

Emniyet Müdürü hastaneye ziyarete geldi. Müdüre, ‘Zırhlı araçlarınız çocukların ve yaşlıların olduğu sokaklarda sürat yapıyor. Sokaklarda bu kadar sürat yapmasınlar dedik. Bize, Süratli gelmedi. Onun önünden gelen araçla aynı süratte geliyordu’ dedi. Tekrar aracın hızlı geldiğini belirttik. Emniyet Müdürü bize, Aynı olay geçenlerde Nusaybin Caddesi üzerinde de oldu. Motorun çarptığı bir vatandaş öldü ama kimse sesini etmedi. Ama bu emniyetin aracı olduğu için siz başka taraflara çekiyorsunuz’ dedi.

Son güncelleme: 10:58 30.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı