• Turkhane Logo

Zindaşti iddianamesi: Burhan Kuzu'nun daha çok şeyleri var

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede oldukça dikkat çeken ifadeler yer aldı.

10:04 06 Ekim 2020 Salı
Zindaşti iddianamesi: Burhan Kuzu'nun daha çok şeyleri var
İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede oldukça dikkat çeken ifadeler yer aldı.



İddianamede yer alan bir video kaydında, “Burhan Kuzu’nun da daha çok şeyleri var abi ellerinde. Var yani ellerinde anladın mı abi?” sözlerinin yer aldığı öğrenildi.

Cumhuriyetten Zehra Özdilekin haberine göre, Zindaşti’nin defalarca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için başvurduğu ama her seferinde olumsuz yanıt aldığı, suç dosyasının ise 2007de Büyükçekmece’de 77 kilo eroin yakalanmasıyla başladığı belirtildi. 


İddianameye göre, Zindaşti muhbir statüsü kazanmak için eski suç ortağı Cemal Nayır ve Parvis Kashavarz Omarabadi’yi hakkında stanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık Şubesine mektuplar yazdı. Ardından Ergenekon savcısı Zekeriya Öze ifade vererek davada gizli tanık Terazi olarak yer aldı. Özün ifadesinin ardından Zindaştiyi tahliye ettiği de belirtildi.

Zindaşinin diğer uyuşturucu baronları ile savaşı ise 2014de Yunanistanda 2 ton uyuşturucunun yakalanması ile başladı. İddialara göre Çetin Koç kendilerini ihbar ettiği gerekçesiyle İstanbul’daki mafya babaları Orhan ve İlhan Ünğan kardeşlere 5 milyon dolar verdi.

26 Eylül 2014’te Büyükçekmece’deki trafik ışıklarında Zindaştinin lüks cipi tarandı ve olayda kızı ile şoförü hayatlarını kaybetti. Bu olayın ardından İranlı uyuşturucu baronu cinayet davasına bakan polislere rüşvet vererek dosyadaki bütün şüphelileri öldürdü. 

Eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu’nun “öğrencim” dediği Zindaşti’nin avukatı İlker Dağlı’nın, İlhan Ünğan cinayetinin planlayıcısı olduğu da iddianamede yer aldı.

Yine iddianamede yer alan bir video kaydının dökümüne göre avukat İlker Dağlı’nın dosyaya M.A., olarak kaydedilen bir kişiyle yaptığı video görüşmede M.Anın, “Burhan Kuzu’ nun da daha çok şeyleri var abi ellerinde. Var yani ellerinde anladın mı abi?” ifadelerini kullandığı, Dağlının ise cevaben, “Ben açıkçası ne olmuş Kuzu’dur, odur, budur, müvekkilim falan filan onların hepsini attım bir kenara ben kendi derdimi düşünüyorum, şimdi diyorum ki arkadaş öldürülmeye çalışılan ben, onların elinden kaçan ben, p.... birbirini yemişler faturayı biz mi çekicez bana mı oynayacaklar ben onu düşünüyorum sadece” dediği saptandı.

Son güncelleme: 10:04 06.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı