• Turkhane Logo

Zelensky Müslüman askerlerle iftar yaptı

Zelenskiy, Kiev’deki Kırım Tatar Kültür Merkezinde müslüman askerlerle iftar yapt

17:29 09 Nisan 2023 Pazar
Zelensky Müslüman askerlerle iftar yaptı
Zelenskiy, Kiev’deki Kırım Tatar Kültür Merkezinde müslüman askerlerle iftar yapt

TURKHANE.COM - UKRAYNA
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev’deki Kırım Tatar Kültür Merkezinde müslüman askerlerle iftar yaptı ve müslümanların Ramazan ayını tebrik etti.
Düzenlenen iftar programında Ukrayna Devlet Başkan Yardımcıları Andriy Yermak ve Andriy Sybiga, Kırım Tatar halkının manevi lideri Mustafa Cemiloğlu, Kırım Tatar Halk Meclisi Başkanı Tamila Taşeva ve başka yetkililer katıldı. 
Kırım Tatar Kültür Merkezinde düzenlenen iftar programında Ukrayna ordusu saflarında bulunan Müslüman askerlere hitaben konuşan Zelenskiy, Devletimizin resmi hayatına yeni bir saygı geleneği ekliyoruz. Ukraynadaki yüzbinlerce Müslüman ve dünyanın Müslüman toplumu farklı ülkeler, farklı milletler, kutsal Ramazan ayı boyunca sıkı bir oruç tutuyor. Güneş battıktan sonra iftar yemeği veriliyor. Bu, Ukraynada her yerde ve hatta cephede, savaş koşullarında bile saygı görüyor. Bu yıldan itibaren her yıl Ukraynada Devlet Başkanının katılımıyla böyle özel bir saygı etkinliği düzenlenecek ve bu, bugün ilk kez Kırım Tatar Kültür Merkezinde düzenlendi dedi.

Son güncelleme: 17:29 09.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı