• Turkhane Logo

Zekai Aksakallı mobbing uyguladığı Semih Terzi’yi ‘tahmin’ üzerine öldürtmüş

16:50 13 Temmuz 2023 Perşembe
Zekai Aksakallı mobbing uyguladığı Semih Terzi’yi ‘tahmin’ üzerine öldürtmüş





15 Temmuz kumpas gecesinde dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın emriyle öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi’ye Aksakallı’nın  yıllarca mobbing uyguladığı ortaya çıktı.



15 Temmuz 2016’da yaşanan kaos ve kumpas gecesinde ‘kahraman’ ilan edilen ve ‘darbenin seyrini değiştirdiği’ söylenen Korgeneral Zekai Aksakallı’nın öldürttüğü Semih Terzi’ye husumet beslediği ortaya çıktı.



Daha sonra dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la ters düşen, Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan alınarak önce Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı’na, akabinde kızak göreve çekilen Aksakallı’nın sözlerini Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu köşesine taşıdı.



15 Temmuz’da kendi emriyle görev yaptığı Şırnak’tan Özel Kuvvetler Komutanlığı’na çağırdığı Semih Terzi’yi birliğin girişinde Astsubay Ömer Halisdemir’e öldürten Aksakallı, Terzi’yle ilgili uyarısını 2014’te yaptığını, ancak 2015 Ağustos şûrası sonucunda yerinde kaldığını anlattı:



TAHMİN ÜZERİNE ÖLDÜRTMÜŞ



“2015-2016 yılları arasında Semih Terzi’nin buradaki görevinden alınması için iki defa teklifte bulundum. Ancak görevden alınmadı. Terzi’ye olumsuz sicil ve kanaat yazdım. Darbe girişiminden 5-6 ay öncesinde kendisine Silopi’de ‘Dilekçeni yaz ve birlikten defol git’ dedim. Terzi’nin F.TÖ’cü olduğunu tahmin ediyordum.”



Gazeteci Barış Terkoğlu’nun aktardığına göre M5 Savunma – Strateji Dergisi’nin Yayın Yönetmeni Ardan Zentürk’e konuşan Aksakallı, Terzi’yi öldürmesi için Astsubay Ömer Halisdemir’e telefonla verdiği  emri de şöyle anlattı:



‘Bir baba oğulun inanılmaz hisleri içerisinde o tarihi emri verdim. Özetle; ‘Ömer, kardeşim 20 yıla yakın birlikteliğimize dayanarak sana tarihi bir görev veriyorum; Terzi darbeci bir haindir, onu karargâha girmeden öldür. Bunun sonunda şehadet olduğunu biliyorsun, hakkını helal et’ dedim. O da ‘Emredersiniz, komutanım, hakkım helal olsun’ dedikten sonra telefonu kapattık.’

Son güncelleme: 16:50 13.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı