• Turkhane Logo

ZARRAP BÜLBÜL GİBİ ŞAKIRKEN

ABD'deki Reza Zarrap davasını yerinde izleyen Gazeteci Yazar Adem Yavuz Arslan, Mahkeme salonunda yaşananlarla ilgili bir haber analiz kaleme aldı.

18:36 30 Kasım 2017 Perşembe
ZARRAP BÜLBÜL GİBİ ŞAKIRKEN
ABD'deki Reza Zarrap davasını yerinde izleyen Gazeteci Yazar Adem Yavuz Arslan, Mahkeme salonunda yaşananlarla ilgili bir haber analiz kaleme aldı.

Reza Zarrab’ı New York Güney Bölge Mahkemesi’nde ilk olarak 27 Nisan 2016’da görmüştüm.

Miami’de tutuklandıktan sonra ilk kez mahkemeye çıkarılıyordu.

Saçı sakalı bir birine karışmış, üzerinde koyu lacivert mahkum kıyafeti vardı. Güvenlik görevlileri eşliğinde 17.kat-B salonuna alındığında elleri ve ayakları kelepçeliydi.

Ben izleyiciler için ayrılan bölümün ilk sırasındaydım. Zarrab ise hemen önümde sanık sandalyesinde.

Adeta çökmüş, korkmuş gözlerle etrafına bakıyordu.

Duruşmayı izledikten sonra kişisel bloğumda “O eski halinden eser yok şimdi” başlıklı bir izlenim yazmıştım.

Öyle ya,  Reza Zarrab ‘Türkiye’nin en güçlü’ kişisiydi.

Daha 26 yaşında iken Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun neredeyse yarısını ‘önüne yatırmıştı’. ‘Memurun ve or.spu’nun bahşişini peşin verme’ usulünü başarıyla uygulayarak ‘olmazları’ oldurmuştu.

Ne iş yaptığını anlamasak da ‘çok iyi iş çevirdiğini’ gördümüz Zarrab herşeye rağmen Erdoğan’a göre ‘hayırsever bir işadamı’ydı.

AKP hükümetinin bakanları ona plaket verebilmek için birbirini eziyordu.

Zarrab uğruna Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi polisler, savcılar, hakimler hapse atılırken hukuk ayaklar altına alınıyordu.

Kısacası Erdoğan için ‘dünya bir tarafa Zarrab bir tarafaydı’
  https://t.co/I4LEW9IMWq — ADEM YAVUZ ARSLAN (@ademyarslan) 29 Kasım 2017
O ESKİ HALİNDEN ESER KALMAMIŞ

Aynı Zarrab’ı dün bütün gün New York Güney Bölge Mahkeme salonunda izledim.

Bu kez de ‘bir önceki halinden eser yok’tu.

Öncelikle sanık sandalyesinde değildi-ki bana göre kesinlikle yanlış yerde oturuyor- Savcılığın ‘yıldız tanığı’ olarak hakim Richard Berman’ın hemen yanındaki ‘tanık’ kürsüsündeydi.

Yine üzerinde cezaevi kıyafeti vardı ama bu kıyafeti bir önceki kadar iğreti durmuyordu. Üstelik mahkeme başkanı Zarrab’a ‘isterse gömlek kıravatla gelebileceğini’ söyledi.

Zarrab, savcılığın ‘yıldız tanığı’ olarak resmen mahkemede şov yaptı. / REZA ZARRAB İTİRAFÇI OLDU HERŞEYİ TEK TEK İTİRAF ETTİ / 5 SORUDA REZA ZARRAB DAVASI / ABDDEKİ REZA ZARRAB DAVASINDA FLAŞ GELİŞME! / REZAYA AMERİKAN ANAHTARI DİYEN AKPLİ METİNERE TARİHİ KAPAK / BLOOMBERG: REZA ZARRAB ABD HÜKÜMETİ ADINA TANIKLIK YAPACAK MİT’İN REZA ZARRAB RAPORUNU AÇIKLADI!

Son güncelleme: 18:36 30.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı