• Turkhane Logo

Zarrab'ın itirafçı olduğu kesinleşti, duruşmaya çıkmayacak

Reza Zarrab'ın ABD'deki davasını yakından takip eden ve Zarrab'la da bir görüşme gerçekleştiren Akbulut, savcılıkla iş birliği yapmış olma ihtimalinin kesinleştiğini ve duruşmada yer almayacağını belirtti.

17:17 22 Kasım 2017 Çarşamba
Zarrab'ın itirafçı olduğu kesinleşti, duruşmaya çıkmayacak
Reza Zarrab'ın ABD'deki davasını yakından takip eden ve Zarrab'la da bir görüşme gerçekleştiren Akbulut, savcılıkla iş birliği yapmış olma ihtimalinin kesinleştiğini ve duruşmada yer almayacağını belirtti.

RS FMde yayınlanan Yavuz Oğhandan Bidebunudinle programının konuğu, ABDde yaşayan avukat Cahit Akbuluttu. ABDde tutuklanan Rıza Sarraf ve Halkbank yöneticisi Hakan Atillanın ABDnin İrana uyguladığı yaptırımları delmek suçlamasıyla tutuklanmalarından bu yana geçen süreç, çok sayıda gelişmeye sebep oldu.

Yaşananlar içinde belirsizliğini koruyan ve en çok merak edilen konu, Zarrabın savcılıkla iş birliği yapıp yapmadığıydı. Son günlerdeki gelişmeler, Zarrabın savcılıkla iş birliği yapmış olma ihtimali güçlendirmiş olsa da, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

RS FMde yayınlanan Yavuz Oğhandan Bidebunudinle programına konuk olan ABDde yaşayan avukat Cahit Akbulut, Zarrabla ilgili merak edilen savcılıkla iş birliği yaptı sorusuna, şimdiye kadarki yanıtlardan en netini verdi. Zarrabla 3 hafta önce bir görüşme gerçekleştiren ancak görüşmenin detaylarına etik olmadığı için girmeyeceğini belirten Akbulut, Zarrabın durumuna ilişkin yaptığı açıklamaların yanı sıra, tutuklu bulunan Halkbank yöneticisi Hakan Atillanın da savcılıkla iş birliği yapma ihtimalinin belirdiğini ifade etti.

DURUŞMAYA ZARRAB KATILMAYACAK, ŞAHİTLİĞİ KESİNLEŞTİ

Kamuoyunun merakla beklediği Zarrab ve Mehmet Hakan Atillanın duruşmasına Zarrabın katılmayacağını ifade eden Akbulut, Bütün gelişmeleri değerlendirdiğimizde, duruşmaya, sadece Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla katılacak. Önceki duruşmalarda, diğer sanıkların da isimleri sanık listesinde oluyordu. Şimdi yalnızca Hakan Atillanın ismi var. dedi. Akbulut, sanık listesinde yalnızca Hakan Atillanın isminin olmasının, Zarrabın savcılıkla iş birliği yaptığının kanıtı olduğunu şöyle anlattı: Duruşma listesinde sadece Hakan Atillanın ismi olduğu için, Zarrabın savcılıkla iş birliği yaptığı kesinleşti.

ZARRAB HAKAN ATİLLANIN YARGILANMASINDA TANIK OLABİLİR

Duruşmada, Reza Zarrabın sanık değil tanık olma ihtimalinin doğduğunu da ifade eden avukat Akbulut, Halkbank yöneticisinin da savcılıkla iş birliğine gidebileceğini ileri sürdü. Akbulut, şunları söyledi:

Halkbank yöneticisi Hakan Atillanın çıkacağı duruşmada, Zarrabın şahit olma ihtimali var. Zarrab savcılıkla anlaştıysa, ki anlaştı, şahitlik yaptığı anda, Hakan Atillanın savunmaları çökecek. Zarrabın şahitlik yapması, Hakan Atillayı da savcılıkla anlaşma yoluna girmeye iter. Bugüne kadar Rıza Sarrafın durumunun bilinmemesi, Hakan Atillanın savunma stratejisini belirleyememesine sebep oluyordu. Hakan Atillanın savcılıkla anlaşması da sürpriz olmaz.

Son güncelleme: 17:17 22.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı