• Turkhane Logo

Zarrab'ın hardiskinde para trafiğine ait bilgiler bulunuyor..

ABD'ye gönderilmeye çalışıldığı sırada ele geçirildiği ileri sürülen diskte, Zarrab'ın para trafiğine ait tüm bilgilerin bulunduğu iddia ediliyor.

11:01 20 Aralık 2017 Çarşamba
Zarrab'ın hardiskinde para trafiğine ait bilgiler bulunuyor..
ABD'ye gönderilmeye çalışıldığı sırada ele geçirildiği ileri sürülen diskte, Zarrab'ın para trafiğine ait tüm bilgilerin bulunduğu iddia ediliyor.

ABDnin İrana uyguladığı mali ambargonun delinmesi davasında önce sanık sonra da tanık sıfatıyla hakim karşısına çıkan Reza Zarrabın tüm yasadışı para aktarımı belgelerinin bulunduğu sabit diskin ele geçirildiği ileri sürüldü. 

Habertürkten Nihat Uludağın haberine göre sabit disk,  Zarrabın tüm ilişkilerini yönettiği iddia edilen asistanı Sinem Arslan ve muhasebecisi Regaip Akol’la birlikte gözaltına alınıp tutuklanan Mustafa Hacısalihoğlu’nun ofisinde ele geçirildi.

ABDYE GÖNDERİLECEKTİ

Zarrabın dijital kara kutusu olarak tanımlanan Hacısalihoğlu diskle ilgili olmadığını iddia ederken, sabit diskin Zarrabın isteği doğrultusunda, çalışanları tarafından ABD’ye gönderilmeye çalışıldığı ancak polisin son anda ele geçirdiği öğrenildi.

SAVCILIĞA TESLİM EDİLECEK

Soruşturmayı yürüten Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün uzman ekipleri, 10 günlük bir çalışmanın ardından sabit diskin şifresini kırmayı başardı.

Yapılan ilk incelemelerde, Zarrabın yasa dışıtüm para hareketlerinin en ince detaylarına kadar buraya kaydedildiği belirlendi. İmaj kaydı alınan diskten elde edilen veriler detaylı incelemeye alındı.

Diskin, incelemenin tamamlanmasının ardından kısa süre içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edileceği öğrenildi.

ABDYE GİDİŞİNİ AVUKATLARI YÖNETTİ

Zarrabın ABD’ye gidiş sürecinin de Sarrafın Dubai’deki avukatları tarafından yönetildiği de iddialar arasında.  

Dubai’deki avukatların ABD’lilerle görüşerek Zarrabı ABD’ye gitmeye ikna ettikleri öğrenildi.

3 KİŞİ CASUSLUK İDDİASIYLA TUTUKLANMIŞTI

Zarrabın tüm mallarına el konulmasının ardından şirketlerine ve çalışanlarına yönelik operasyon başlatılmış, 17 kişi gözaltına alınmıştı. Sarıyer’deki bir şirketinde çalışanların evrak yaktığı ileri sürülmüştü.

 Sarrafın asistanı Sinem Arslan’ın, tüm özel ve gizli görüşmeleri organize ettiği, Regaip Akol’un para trafiğini takip eden mali kara kutusu olduğu, Mustafa Hacısalihoğlu’nun ise iş yeri ve evinin güvenlik kamerası ile dijital işlerini yapan dijital kara kutusu olduğu iddia ediliyor.

Bu 3 çalışan geçen hafta casusluk suçundan tutuklanmıştı.
(Artı Gerçek)

Son güncelleme: 11:01 20.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı