• Turkhane Logo

Zalim dediği padişahın Saray’ına sığınan demokrat: Süleyman Soylu

Siyasi rakibi olduğu dönemlerde Erdoğan ve AKP hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya atan Süleyman Soylu’nun eski halinden eser kalmadı.

10:22 05 Şubat 2021 Cuma
Zalim dediği padişahın Saray’ına sığınan demokrat: Süleyman Soylu
Siyasi rakibi olduğu dönemlerde Erdoğan ve AKP hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya atan Süleyman Soylu’nun eski halinden eser kalmadı.



AKP ve Erdoğan’a yönelik muhalefete aman vermeyen Soylu’nun tavrı Erdoğan’a kendini affettirme çabası olarak görülüyor.

Boğaziçili öğrenci ve akademisyenlerin rektör protestoları sırasında polisin sert müdahalesi çok tartışılıyor. Sosyal medyada dolaşıma giren bazı görüntülerde, polislerin olayları yatıştırmak yerine öğrencileri tahrik ederek, müdahaleye zemin hazırladıkları görüldü.


Bütün bunlar yaşanırken bir televizyon programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gözaltılarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin terör bağlantılarının araştırıldığını söyleyen Soylu, edindikleri son istihbaratları da canlı yayında paylaştı. Soylu, 15 Temmuz’un failleri, HDP-PKK görüşmesi, LGBT’lilerin ifade özgürlüğü gibi polemik yaratacak birçok konuda yeni açıklamalar da yaptı.

SIRADIŞI BAKAN

Soylu’nun, Boğaziçili öğrencilerin rektörlüğü işgal etmesiyle ilgili ‘Halka rağmen Erdoğan’ın karalarını sorgulatmama’ olarak da yorumlanan “Türkiye ayağa kalksa da izin vermem” açıklaması büyük tepki çekti.

Geçmişteki İçişleri bakanlarının aksine katıldığı toplantı ve programlarda yoğun propaganda yapmakla eleştirilen Soylu’nun siyasi kariyerine şekil veren radikal karaları da sıradışı kabul ediliyor.

EN GENÇ BAŞKAN

1990’lı yılların başında Doğru Yol Partisinin (DYP) Gençlik Kolları teşkilatında siyasete atılan Süleyman Soylu, 25 yaşında İlçe Başkanı oldu. Soylu, bu görevle Türkiye’nin en genç başkanı unvanının da sahibi oldu.

2008-2009 yılları arasında DYP’nin devamı niteliğindeki Demokrat Parti’nin (DP) Genel Başkanlığını yapan Soylu, AKP ve Erdoğan’ı birçok kez yolsuzlukla suçladı. Erdoğan’ı padişah, zalim ve hırsız ilan eden Soylu, halka yolsuzluk ve hırsızlıklarının hesabını sorma vaadi verdi.

2010 Referandumunda ‘Evet’ vereceğini açıklamasının ardından selefi Hüsamettin Cindoruk’un girişimleriyle partiden ihraç edildi.

ERDOĞAN DAVETİYLE AKP’YE KATILDI

Soylu, 2012 yılında Erdoğan’ın davetiyle AKP’ye katıldı. 2015 seçimlerine AKP Trabzon Milletvekili olan Soylu, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine geçişin ardından İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. Soylu’nun Erdoğan’dan sonra AKP’nin başına geçeceği yorumları yapılıyor.

Koyu bir AKP’li profili çizen Soylu’nun peşini geçmişi hiç bırakmadı. Sosyal mecralarda AKP ve Erdoğan’a yönelik hakarete varan konuşmaları viral oldu.

Son konuşması üzerinden Soylu analizi yapan gazeteci Can Dündar, Soylu’yu padişah dediği zalimin sarayına sığınmakla suçladı.

DÖNENLERDEN ÇIKMASI BOLUNA DEĞİL

Soylu’nun güce teslim olduğunu vurgulayan Dündar bakan hakkında şunları söyledi: “Gününü göstereceğim dediğiniz adam size gününüzü göstermiş ve teslim almış. Size kuşkuyla bakan padişaha kendinizi affettirmeli, sadakatinizi ispat etmelisiniz. Göze girerken ona sürekli iltifat ederken düşmanlarına eziyet etmelisiniz. En fanatik zalimlerin dönenlerden çıkması boşuna değildir. Soylu bunun bariz bir örneğidir.”

Son güncelleme: 10:22 05.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı