• Turkhane Logo

Yüzde 98 engelli Ayşe konuşamıyor ama şarkı söylüyor

Müziğe olan tutkusuyla herkesi kendisine hayran bırakan yüzde 98 engelli Ayşe Bayrak, 11 aydır tutuklu olan babası ve diğer tutuklular için “Bu kalp Seni Unutur mu” şarkısını seslendirdi.

10:54 01 Ocak 2022 Cumartesi
Yüzde 98 engelli Ayşe konuşamıyor ama şarkı söylüyor
Müziğe olan tutkusuyla herkesi kendisine hayran bırakan yüzde 98 engelli Ayşe Bayrak, 11 aydır tutuklu olan babası ve diğer tutuklular için “Bu kalp Seni Unutur mu” şarkısını seslendirdi.



Bold Medyadan Abdurrahman Büyükkeskinin haberine göre Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve Alanya L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan KHK’lı din kültürü öğretmeni Mustafa Ali Bayrak’ın kızı Ayşe Bayrak, konuşmakta güçlük çekiyor ama ilk kez duyduğu şarkıları hemen ezberleyebiliyor.

Zülfü Livaneli’nin “Sevda Değil”, Fikret Kızılok’un “Bu Kalp Seni Unutur mu”, Samanyolu gibi şarkıları hiç takılmadan okuyabilen Ayşe, orguyla hem çalıyor hem de söylüyor. Ziyarete gittiğinde babasına “Bu Kalp Sen Unutur mu” şarkısını söyleyen Ayşe, yeni yılda babası ve diğer mahpuslar için Kızılok’un unutulmaz şarkısını seslendirdi.


Antalya’nın Manavgat ilçesi Kasaplar Mahallesi’nde yaşayan 10 yaşındaki hidrosefali (beyinde ve beyin çevresinde aşırı sıvı birikmesi) hastası Ayşe Bayrak, müzik kulağıyla işitme engelli Alman piyanist Ludwig van Beethoven gibi bir besteci, Anjelika Akbar gibi bir piyanist olmaya aday.
  10 yaşında, yüzde 98 engelli Ayşe, cezaevindeki babasına duyduğu özlemi şarkılarla dile getiriyor. pic.twitter.com/zwBPbGTeV0 — BOLD (@BOLDmedya) December 31, 2021
KHK’lı din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Mustafa Ali Bayrak ile bilgisayar öğretmeni Fatma Bayrak çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen 10 yaşındaki kızları Ayşe 3 yaşına gelene kadar yemesinde içmesinde, emeklemesinde, atlamasında hiçbir farklılık yoktu.

Fatma Bayrak, “Üç yaşında belli tetkikler için hastaneye götürdüğümüzde hidrosefali hastası olduğunu öğrendik. Hatta doktor, bize kızarak ‘Bu çocuk bu yaşa kadar gelinceye kadar neredeydiniz. Çok geç kalmışsınız’ dedi. 500 çocukta bir görülen bir hastalıkmış” diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ SINIFA GİDİYOR

Babasının ihraç edildiği Manavgat Atatürk İlköğretim Okulu 3. sınıfta okuyan Ayşe, öğretmeni ve arkadaşlarıyla da iletişim kurma ve anlaşmada hiçbir sıkıntı çekmiyor.

Kızının konuşma güçlüğü çekmesine rağmen müzik kulağı olduğunu keşfettiği söyleyen Fatma Bayrak, “Kızım konuşma zorluğu çekse de her şeyi müzik dili ile anlatıyor. Müzik kulağı çok güçlü olduğu için bir duyduğu şarkıyı hiç unutmuyor. Orguyla çok sayıda şarkıyı seslendiriyor. Zülfü Livaneli’nin Sevda Değil şarkısını hiç takılmadan seslendiriyor. Samanyolu şarkısı, Bu Kalp Seni Unutur mu, Gülpembe, Aşık Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım şarkılarını hiç takılmadan seslendiriyor. Kızımın müzik öğretmeni, Ayşe gibi hidrosefali hastası bir çocuğun müzik aleti çalma değil; orgun notalarına bile dokunamayacağını söylüyor” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 10:54 01.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı