• Turkhane Logo

Yüzde 89 engelli mahpus Şerife Sulukan: 'Devletim beni tuzağa mı düşürdü?'

Edirne’de tutuklandıktan sonra 12 Mayıs’ta İzmir Menemen R Tipi Cezaevine gönderilen felçli öğretmen Şerife Sulukan, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu‘na gönderdiği mektupta, "Ben niye buradayım, devletim beni tuzağa mı düşürdü?" dedi.

20:42 02 Haziran 2022 Perşembe
Yüzde 89 engelli mahpus Şerife Sulukan: 'Devletim beni tuzağa mı düşürdü?'
Edirne’de tutuklandıktan sonra 12 Mayıs’ta İzmir Menemen R Tipi Cezaevine gönderilen felçli öğretmen Şerife Sulukan, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu‘na gönderdiği mektupta, "Ben niye buradayım, devletim beni tuzağa mı düşürdü?" dedi.


Gergerlioğlunun Twitter hesabından paylaştığı Şerife Sulukan’ın mektubu şöyle:
  DUY! @bybekirbozdag

%89 engelliyim. F. tedaviyi 10 gündür alamadım. Kalp ameliyatı olmam gerekirken bu mümkün olmuyor. Fizyoterapist sayısı yetersiz. Suçum %60 teşvik verilen okulda çocuğumu okutmak.Burada iyileşemeyeceğim daha kötüleşeceğim.


Şerife Sulukan,Menemen R Cezaevi — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) June 1, 2022
Sayın Vekilim,

Ben Şerife Sulukan daha önce size twitter’dan yazmıştım. %89 bakıma muhtaç raporum var adli tıp en son R tipi cezaevi uygundur raporu vermişti. Şu an Menemen R Tipi Kapalı Cezaevindeyim. Vekilim ilk hasta olduğumda yaklaşık 19 ay önce bu raporu Yargıtay’a gönderdim ki dosya ordaydı belki eşim gelir bakıma ihtiyacım var diye ama aksine onandı ve beni de aldılar. Vekilim ben neden cezaevindeyim hala aklım almıyor. Suç işleyen birisi evet caydırıcı buranın zorluklarını görsün cezası var desin cezalandırılsın. Belki vazgeçer. Ama ben niye buradayım. İddianamemde SGK’lı olarak kapatılan kurumlarda öğretmenlik yaptığım tespit edilmiş ve çocuklarımı koleje gönderdim diye ben şimdi burdan çıktığımda öğretmenlik yapmamak mı bana kazandırılmak istenen burada cezalandırılarak. Beynim zonkluyor. Hiçbir anlam veremiyorum. Devletin ….. yapıp sigortamı yapıp şimdide bunlardan dolayı cezalandırılmam beni çok yoruyor. Bir vatandaş olarak tedavi hakkımın elimden alınması bu halde burada olmam benim hastalığımı tetikliyor. Üzülmemem stres yapmamam gerekiyormuş. Ben bir anda bayıldım hastaneye yetiştirilmesem kurtulamazmışım. Burada bu korku ile yaşıyorum. Ve yoğun bir fizik tedavi almam gerekirken ki ben dışarıda bir çok alternatif tedavi alıyordum. Şuan kolumda omuz çıkıklığından dolayı ve kalpten …. tekrarlanmaması için gerekli bir ameliyat olmam gerekiyordu. Bu şartlarda o da mümkün değil. Ben yatarımı yatıp çıktığımda bu tedavilerim gecikmiş olacak benim yaşım genç ve 2 çocuğum var iyileşemezsem bunun hesabını kim verecek. Burada şuan geleli 10 gün oldu herhangi bir fizik tedavi alamadım. Alsam da ne kadar yeterli olacak kurumda bir tane fizyoterapist var ve tek hasta ben değilim. Ben sesimizi duyuran ve duyuracak olan bir vekilimiz olduğunuz için size yazmak istedim.

/

Vekilim ben sonuç olur mu bilmiyorum. Mahkememe dilekçe yazdım. Dosyamın yeniden incelenmesi adın ama hukuk okumama rağmen bu iddianame ile nasıl cezalandırılırım. Devletim beni tuzağa mı düşürdü. Benim bu okullara çalışma izni onayımı vererek sigortamı yaparak çalıştırıp, çocuklarımı %60 teşvik verip ücretini karşılayıp gönderterek şimdide cezalandırıyor. Böyle bir suç olabilir mi? Ayrıca vekilim 2.kararname ile 2 ay açıkta kalıp göreve iade edildim. Göreve iade soruşturmam temizdir ki yapılmıştır diye düşünüyorum. Kendi telefonum incelendi bir sıkıntı yok eşimin telefonunu 2. İletişim numarası olarak milli eğitime verdim diye bana isnat ediliyor. Eşim kendine ait olduğunu söylüyor. Buna rağmen herhangi bir hts kaydı veya içerik gelmedi. Gelse beni cezalandıramayacaklar çünkü. Devletime ve hukuka güvenmek istiyor bu yanlışın bir şekilde düzeltileceğini ümit ediyorum. Ama benim tedavim gecikiyor. Vekilim lütfen sizden ricam sesimi duyurun biran önce özgürlüğüme kavuşup tedavimi olmak istiyorum. Bu şartlarda yeterli olmayacak burası sadece yaşamımı ….. bir cezaevine göre daha kolay kılmak için yapılmış. Yoksa burada iyileşeceğimi düşünmüyor ve daha kötü olmaktan korkuyorum. Vekilim şimdiden teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Yazımdan dolayı ve sürçülisan ettiysem özür diliyorum.

Şerife Sulukan
16 yıllık Fizik Öğretmeni


 

Son güncelleme: 20:42 02.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı