• Turkhane Logo

Yusuf Ziya Özcan: Rüşvet ve yolsuzluğa ilişkin tapeler gerçek çıktı, bakalım Erdoğan istifa edecek mi?

Gelecek Partisi Kurucu üyelerinden eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özkan da iktidara ‘yolsuzluk’ tartışmaları üzerinden yüklendi.

19:00 26 Ekim 2022 Çarşamba
Yusuf Ziya Özcan: Rüşvet ve yolsuzluğa ilişkin tapeler gerçek çıktı, bakalım Erdoğan istifa edecek mi?
Gelecek Partisi Kurucu üyelerinden eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özkan da iktidara ‘yolsuzluk’ tartışmaları üzerinden yüklendi.





/



Tayyip Erdoğan, meşhur ‘sıfırlama’ tapesinde, oğlu Bilal Erdoğan’a ‘evdeki bütün paraları sıfırlaması’ talimatı veriyordu. Söz konusu milyon dolarlar, çuvallarla taşınmıştı.



Gelecek Partisi Kurucu üyelerinden eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, iktidara ‘yolsuzluk’ tartışmaları üzerinden yüklendi. Özcan, “RTE’ye ait tapeler gerçek çıktı. Bakalım Sn. Fakıbaba’nın gösterdiği örnek davranışı gösterebilecek mi? Bir twit attı diye insanları tutuklayan savcılar bakalım tapelerden anlaşıldığı gibi evinde milyonlarca döviz çıkan Sn. RTE’yi tutuklayıp sorgulayacaklar mı?” ifadeleri kullandı.



/



İyi Parti’nin yolsuzluk mücadele için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için verdiği araştırma önergesi, dün TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP oyları ile reddedildi. Halbu ki AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftaki konuşmasında, “Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun Allah’ın izniyle olmayacağı bir Türkiye’yi biz hallederiz, bunu biz yaparız, şu an itibarıyla onun hazırlığı içindeyiz.” açıklamasında bulunmuştu. Bir taraftan ‘yolsuzlukla mücadele’ vaat eden iktidar temsilcilerinin, diğer taraftan bunu engellemesi tartışmaları da beraberinde getirdi.







Özcan, “Sn.RTE’ye ait tapeler gerçek çıktı. Şimdi millet RTE’den onurlu bir davranış olarak istifa beklentisine girdi. Bakalım Sn. Fakıbaba’nın gösterdiği örnek davranışı gösterebilecek mi? Bir twit attı diye insanları tutuklayan savcılar bakalım tapelerden anlaşıldığı gibi evinde milyonlarca döviz çıkan Sn.RTE’yi tutuklayıp sorgulayacaklar mı? Hemen her gün yeni bir yolsuzluğu ortaya çıkan AKP, yolsuzluklarla mücadele edecekmiş. Bir an önce iktidarı bırakın, milletin ahlakını bozdunuz!” ifadelerini kullandı.



SIFIRLAMA TAPELERİNİN GERÇEK OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI



Asrın yolsuzluk soruşturması 17/25 Aralık sürecinde ortaya çıkan tapelerin gerçek olduğu ortaya çıkmıştı. AKP’lilerin CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerini gündeme getirmesi üzerine CHP harekete geçmiş ve Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen ‘sıfırlama’ tapesinin montaj olup olmadığını araştırmıştı. CHP’nin hazırlattığı ve Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı davada mahkemeye sunduğu bilirkişi raporuna göre o tapeler gerçekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, ses kayıtlarını bilirkişiler tarafından incelendiğini ve ses kayıtlarının gerçek olduğunun ispatlandığını söylemişti.

Son güncelleme: 19:00 26.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı