• Turkhane Logo

Yusuf Kerim’e Viyana’dan Destek

Avusturya Viyana'da yaşayan Hizmet gönüllüleri Yusuf Kerim'e destek yürüyüşü düzenledi.

18:27 11 Mart 2023 Cumartesi
Yusuf Kerim’e Viyana’dan Destek
Avusturya Viyana'da yaşayan Hizmet gönüllüleri Yusuf Kerim'e destek yürüyüşü düzenledi.

UNICEF Avusturyanın Yusuf Kerime sahip çıkmasını isteyen gönüllüler, Bugün Yusuf Kerim için buradayız. Nasıl ki UNICEF, Afrikada açlıktan, İranda protestolarda ölen çocuklar için ses verdiyse, aynı sesi Yusuf Kerim için de vermesini istiyoruz dediler 
Destek yürüyüşü Grüß Gott Österreich Platfomu tarafından düzenlendi. UNICEF Avusturya önünde toplanan gönüllüler burada İnsan Hakları Beyannamesinin maddelerini hatırlatarak bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada şunlar vurgulandı: 
Yusuf Kerim daha 5 yaşında. Kanser hastası ve annemi istiyorum! diyerek günden güne eriyor. Anne Gülten Sayın, Hizmet yurtlarında idarecilik yaptı ve maaşını Bank Asyadan aldı diye hapiste tutuluyor. Yusuf Kerimin gözyaşlarına dayanamayan birçok sanatçı ve entellektüel ses vermesine rağmen, Erdoğan yönetimi anneyi salıvermiyor. Ve Yusuf Kerim belki de ömrünün son günlerini Anne! hıçkırıklarıyla dolduruyor. 
Bugün Yusuf Kerim için buradayız. Nasıl ki UNICEF, Afrikada açlıktan, İranda protestolarda ölen çocuklar için ses verdiyse, aynı sesi Yusuf Kerim için de vermesini istiyoruz. Ve bizler tıpkı Afrikalı, İranlı çocuklara sevindiğimiz gibi Yusuf Kerim için de sevinmek istiyoruz. dediler 

Basın açıklamasının ardından gönüllüler UNICEF Österreich, gib eine Stimme! (UNICEF Avusturya, bir ses ver!) sloganlarıyla Westbahnhoftaki Mülteci Çocuk Heykeline yürüdü. Gönüllüler burada çiçekler bırakarak etkinliği sonlandırdı.

Son güncelleme: 18:27 11.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı