• Turkhane Logo

Yusuf Bilge Tunç’un kardeşi: ‘Haber alamadığımız her gün acıyla geçiyor’

Eski Milli Savunma Bakanlığı çalışanı Yusuf Bilge Tunç, KHK’yla ihraç edildikten sonra geçinebilmek için çalıştığı sırada 6 Ağustos 2019 tarihinde Ankara Gimat’ta zorla kaybedildi.

13:44 11 Ekim 2021 Pazartesi
Yusuf Bilge Tunç’un kardeşi: ‘Haber alamadığımız her gün acıyla geçiyor’
Eski Milli Savunma Bakanlığı çalışanı Yusuf Bilge Tunç, KHK’yla ihraç edildikten sonra geçinebilmek için çalıştığı sırada 6 Ağustos 2019 tarihinde Ankara Gimat’ta zorla kaybedildi.



Aracı olduğu yerde bırakılan, kendisinden hiçbir iz bulunamayan Tunç’un ailesinin telefon sinyali takibinin yapılması, olay yerini gören kameraların incelenmesi gibi talepleri ise reddedildi.

Tunç için TBMM’de HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP’li Sezgin Tanrıkulu ve DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu başta olmak üzere onlarca soru önergesi verilmesine rağmen Tunç’un bulunmasına yönelik hiçbir adım atılmadı.


‘SONUCA GÖTÜRECEK HİÇBİR ADIM ATILMADI’

Yusuf Bilge Tunç’un kız kardeşi Şefika Nur Tunç, Twitter hesabından yayınladığı video ve mesajlarla ağabeyinin akıbetini sorguluyor. Ağabeyinden 6 Ağustos 2019 tarihinden beri haber alamadıklarını kaydeden Şefika Nur Tunç, “Hayatından endişe ediyoruz. Nerede olduğunu bilmek bizim hakkımız!” dedi. Yayınladığı videoda ise Tunç, “Olaydan sonra ailem tüm hukuki başvuruları yerine getirdi. Fakat yetkili kurumlar olayı incelemek yerine her türlü bürokratik oyalama tekniğini kullanarak delillerin karartılmasına izin verdiler. Sonuca götürecek hiçbir adım atılmadı” ifadelerini kullandı.
  Abim #YusufBilgeTunç tan 6 Ağustos 2019 dan beri haber alamıyoruz. Hayatından endişe ediyoruz. Nerede olduğunu bilmek bizim hakkımız! pic.twitter.com/wFPaLDNjgd — Sefika Nur (@SefikaNur_01) October 10, 2021
‘BU KORKUNÇ İNSANLIK SUÇUNA KARŞI HİÇ KİMSENİN SESSİZ KALMAMALI’

“İki yıldan fazla zamandır annem, babam, eşi ve üç çocuğu bu korkunç belirsizlik ve çaresizlikleri yaşamak zorunda kalıyor” diyen Şefika Nur Tunç, “Bizim abimden haber alamadığımız her gün endişeli, eksik ve tarifi imkansız bir acıyla geçiyor. Bu korkunç insanlık suçuna karşı hiç kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Başka hayatlar kaybolmasın ve abim Yusuf Bilge Tunç ortaya çıkarılsın” dedi.

BABA MUSTAFA TUNÇ: YÖNETİCİLERİN HİÇ Mİ İMANI, İNANCI YOK

Baba Mustafa Tunç ise sosyal medya hesabındaki paylaşımında, “Yusuf Bilge oğlum kaybolalı 26 Ay oldu. Her gün bir haber alabilme ümidiyle bekledim. Beklemekten ve belirsizlikten yoruldum. Bu yöneticilerin hiç mi imanı, inancı yok. Neden oğlumu bulmak için bir çalışma yapmıyorlar?” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 13:44 11.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı