• Turkhane Logo

Yurt Atayün'ün kızlarından acil çağrı: Babamızın hayatından endişe ediyoruz

Ankara eski Emniyet Müdürü Zeki Güven'nin Sincan F Tipi Cezaevi'nde şüpheli bir şekilde ölümünün ardından İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün'ün ailesinden uyarı ve endişe dolu bir mesaj yayınlandı.

10:15 05 Temmuz 2018 Perşembe
Yurt Atayün'ün kızlarından acil çağrı: Babamızın hayatından endişe ediyoruz
Ankara eski Emniyet Müdürü Zeki Güven'nin Sincan F Tipi Cezaevi'nde şüpheli bir şekilde ölümünün ardından İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün'ün ailesinden uyarı ve endişe dolu bir mesaj yayınlandı.

Eski Emniyet Müdürü Yurt Atayün’ün kızları cezaevlerindeki şüpheli ölümlerden sonra Türkiye’deki ilgili kurumlara ve bütün dünyaya acil çağrıda bulundu: ‘Babamızın hayatından endişeliyiz, demokrasiye inanan çevreler lütfen acilen harekete geçin’

Ankara Eski Emniyet Müdürü Zeki Güven’in Sincan F Tipi Cezaevi’nde şüpheli şekilde ölümünden sonra bir uyarı ve endişe haberi de İstanbul Terörle Mücadale Eski Şube Müdürü Yurt Atayün’ün ailesinden geldi. Tutuklu emniyet müdürü Yurt Atayün ‘ün kızları Elif ve Esra Atayün babalarının can güvenliğinden endişe ettiklerini söyleyerek, “Türkiye’de demokrasiye ve insan haklarına inancını kaybetmeyen bütün çevreleri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.

Sosyal Medyadan bir video mesajıyla yaşadıklarını anlatan Elif Atayün, “Türkiye’de her geçen gün cezaevlerinde tutulanların şüpheli ölümleri artıyor. Binlerce kişi süresiz şekilde hücrede tutuluyor. Kaç kişinin daha cezaevinde ölmesi gerekiyor. Babamın ve masum insanların can güvenliğinden endişeliyiz. Uluslararası gözlemcileri Türkiye’deki cezaevlerini denetlemeye davet ediyoruz” çağrısında bulundu.


Atayün ailesinin mesajlarını Türkiye ve dünya kamuoyuna Elif Atayün Türkçe, Esra Atayün de İngilizce ve Almanca seslendirdi.

Yayınladığı video mesajında Elif Atayün şunları söyledi:

“Ben Elif Atayün. 4 yıldır cezaevinide tutuklu bulunan, şu anda ise hücrede olan eski terörle mücadele şube müdürü Yurt Atayün’ün kızıyım. Türkiye’de her geçen gün cezaevlerindeki şüpheli ölümlerin sayısı artıyor. Binlerce kişi süresiz bir şekilde hücrede tutuluyor. Kaç kişinin daha cezaevinde ölmesi gerekiyor. Süresiz hücre uygulamaları, işkenceler ve şüpheli ölümler kabul edilemez. Türkiye’de demokrasiye ve insan haklarına inancını kaybetmeyen bütün çevreleri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Babamın ve masum insanların can güvenliğinden endişeliyiz. Uluslararası gözlemcilerin Türkiye’deki cezaevlerini denetlemeye davet ediyoruz. ” #yurtatayun #thenumberofsuspiciousdeathsinturkishprisoncells #Unitednations #europeanunion #thecouncilofeuropa @hrw @HelsinkiComm @UNHumanRights @CoE_HRightsRLaw @UN_HRC @HRC @amnesty @UNPOL @aforgutu pic.twitter.com/GLc3LJZPHS — YURT ATAYÜN (@yatayun) 3 Temmuz 2018

Esra Atayün ise İngilizce yaptığı çağrısında Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve  dünya insan hakları izleme örgütlerine çağrıda bulundu. Babasının 4 yıldır haksız şekilde hapiste tutulduğunu aktaran Esra Atayün, babasının son 6 aydır hücrede tutulduğunu söyledi. #yurtatayun #thenumberofsuspiciousdeathsinturkishprisoncells #Unitednations #europeanunion #thecouncilofeuropa @hrw @HelsinkiComm @UNHumanRights @CoE_HRightsRLaw @UN_HRC @HRC @amnesty @amnestyusa @UNPOL @aforgutu pic.twitter.com/1TiXZ3d0Fp — YURT ATAYÜN (@yatayun) 3 Temmuz 2018 #yurtatayun #verdächtigeTodesfälleintürkischenGefängnissen #dieVereintenNationen #dieEU #derEuroparat @HelsinkiComm @hrw @UNHumanRights @CoE_HRightsRLaw @UN_HRC @HRC @amnesty @amnestyusa @aforgutu @UNPOL pic.twitter.com/spjNEByteJ — YURT ATAYÜN (@yatayun) 3 Temmuz 2018

1 Temmuz 2018 tarihinde eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven’in koğuşunda şüpheli bir şekilde ölü bulunması tutuklu ve hükümlü bulunan mahkum yakınlarını tedirgin etti. Mahkum yakınları sosyal medya üzerinden endişelerini dile getiren kampanya başlattı.
(KaranlıktakiAydınlık)

Son güncelleme: 10:15 05.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı