• Turkhane Logo

Yunanistan'ı füze ile tehdit eden Erdoğan'ı Kuzey Kore liderine benzettiler

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Erdoğan'ın

20:05 12 Aralık 2022 Pazartesi
Yunanistan'ı füze ile tehdit eden Erdoğan'ı Kuzey Kore liderine benzettiler
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Erdoğan'ın

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ’Tayfun’ diyorsun, Yunan ürküyor, ‘Atina’yı vurur’ diyor. Vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak açıklamasına tepki gösterdi.

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları toplantısı için Brükselde bulunan Dendias, düzenlediği basın toplantısında, NATO üyesi bir müttefik ülke tarafından Yunanistana füze saldırısı tehdidinde bulunulması kabul edilemez ve evrensel olarak kınanacak bir şey dedi.
Dendias, Kuzey Kore tavrına Kuzey Atlantik İttifakında yer yok ve olmamalı ifadelerini kullandı.
ERDOĞANIN SÖZLERİ
Dün, Samsunda Ömer Halisdemir Spor Salonunda düzenlenen Gençlik Buluşmaları programına katılan AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetiminin yanı sıra ABDyi de hedef almıştı.
Erdoğan, 4-5 bin tır Suriyenin kuzeyine Amerika silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Dedim kusura bakmayın, biz NATOda sizinle beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz, bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çare yok yorumunu yapmıştı.
Türkiyenin artık kendi füzelerini yapmaya başladığını kaydeden Erdoğan, Bu üretim tabii Yunanı ürkütüyor. Tayfun diyorsun, Yunan ürküyor, Atinayı vurur diyor. Vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerikadan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım. Bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? Bu işi başaracağız, petrolü, silah ve mühimmatıyla da her şeyiyle demişti.

Son güncelleme: 20:05 12.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı