• Turkhane Logo

​Yunanistan’da 'altın vize' için ev alan Türklerin sayısında artış

Yunanistan’da “altın vize” (golden visa) programına gösterilen büyük ilgi beraberinde büyük gecikmelerin yaşanmasına da yol açıyor.

19:21 17 Ekim 2019 Perşembe
​Yunanistan’da 'altın vize' için ev alan Türklerin sayısında artış
Yunanistan’da “altın vize” (golden visa) programına gösterilen büyük ilgi beraberinde büyük gecikmelerin yaşanmasına da yol açıyor.





Yunanistan’da gayrimenkul yatırımı yapanlara ikamet izni verilmesini öngören programa ilgi o denli büyük ki, şu anda sistem çökmek üzere. 


Kathimerini gazetesinde yer verilen habere göre Atina’nın da bulunduğu Pire bölgesinde artık yatırımcıların başvuruları dahi kabul edilmiyor ve vize için başka bölgelere başvurmaları isteniyor.

Gazeteye konuşan avukatlar, yabancı yatırımcılar için yaptıkları randevu talebine olumsuz karşılık verildiğini dile getiriyor. 

Benzer zorluklar Atina dışındaki bölgelerde de görülüyor. Yaşanan yoğunluk göz önünde bulundurularak bir önceki hükümet tarafından yabancı yatırımcıya gayrimenkul yatırımı yaptığı bölge dışında da başka bölgedeki ilgili bürolara başvurup “altın vize”den istifade imkanı sunulmuş ve soruna geçici çözüm üretilmişti.

Ancak yetkililer şu anda yoğunluk nedeniyle sistemin bloke olmak üzere olduğunu dile getiriyorlar.

Gecikmeden rahatsız olan çok sayıda yatırımcının ise Azınlıkça’nın aktardığına göre Kıbrıs, İspanya ve Portekiz gibi ülkelere yöneldiği ifade ediliyor.

Diğer taraftan tüm sorunlara rağmen bu yıl da programa ilginin büyük olduğu ve verilen vize sayısında artış olduğu gözlemlendi.

2019 yılının ilk 9 ayında yabancı yatırımcılara Yunanistan’da ikamet izni sağlayan altın vizeden 1.266 adet verildiği belirlenirken, toplam altın vize sayısı da 5.302’ye çıkmış oldu.

3.464 vizeyle en çok altın vizeyi alanlar Çinliler olurken, 438 altın vizeyle Türkler ikinci 384 altın vizeyle Ruslar üçüncü sırada yer aldı.

Yunanistan Merkez Bankası’nın verilerine göre ülkeye gayrimenkul yatırımı için 736 milyon evroluk sermaye girişi yaşanırken, bu rakamın 2018 yılının aynı dönemine kıyasla %94 daha fazla olduğu belirlendi.

Son güncelleme: 19:21 17.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı