• Turkhane Logo

Yunanistan Başbakanı: Türkiye mülteci anlaşmasına uymuyor

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye ile AB arasında yapılan mülteci anlaşmasına Ankara’nın uymadığını söyledi.

18:08 15 Aralık 2019 Pazar
Yunanistan Başbakanı: Türkiye mülteci anlaşmasına uymuyor
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye ile AB arasında yapılan mülteci anlaşmasına Ankara’nın uymadığını söyledi.





Sığınmacılara ev sahipliği yapma konusunda ülkesinin kapasite bakımından sınıra ulaştığını ifade eden Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Almanyanın yüksek tirajlı gazetelerinden Bild am Sonntaga konuştu ve Almanyanın ülkesinden daha fazla sığınmacı almasını talep etti.


DW Türkçe’de yer alan habere göre her gün 400 ile 500 arasında yeni sığınmacının Yunanistana geldiğini belirten Miçotakis “Herkes şunu çok iyi bilmeli ki bize gelen insanların çoğu sığınmacı değil, ekonomik nedenlerle göç eden insanlar dedi.

Yasa dışı göçü organize eden ağlara karşı daha sert bir tavır sergilenmesi gerektiğini belirten Miçotakis, iltica hakkı olmadığı hâlde ülkesine gelen kişilere yönelik olarak, Uluslararası koruma hakkına sahip olmadığınızı bile bile buraya geliyorsanız, sizi geri göndereceğimizi de bilmeniz gerekiyor ifadelerini kullandı.

Sığınmacılar konusunda yükün paylaşılması gerektiğine dikkat çeken Başbakan Miçotakis, Avrupa Komisyonunun taahhüt ettiği gibi bir Avrupa iltica ve göç anlaşması üzerinde çalışmamız lazım. Bu sorunla ilgili olarak yükün daha iyi paylaşılması gerekiyor diye konuştu.

Midilli ve diğer adalardaki kamplarda insani koşulların kabul edilemez boyutlarda olduğu eleştirilerine ilişkin de konuşan Miçotakis,  şöyle devam etti:

Bu büyük problemle baş edebilmek için çok uğraşıyoruz. Ancak yaklaşık iki buçuk yıl boyunca gayet iyi işleyen Avrupa Birliği-Türkiye mülteci anlaşmasına, ne yazık ki Türkiye şu anda uymuyor.”

Son güncelleme: 18:08 15.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı