• Turkhane Logo

Yüksekova'da hayatını kaybeden anne ve bebeği PKK öldürmedi iddiasi

Hakkari Yüksekova'da, astsubay eşini ziyaret eden Nurcan Karakaya ve bebeği Mustafa Bedirhan'ın yaşamını yitirdiği patlama ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

15:00 05 Ağustos 2018 Pazar
Yüksekova'da hayatını kaybeden anne ve bebeği PKK öldürmedi iddiasi
Hakkari Yüksekova'da, astsubay eşini ziyaret eden Nurcan Karakaya ve bebeği Mustafa Bedirhan'ın yaşamını yitirdiği patlama ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Mezopotamya Ajansının aktardığı habere göre, patlamanın ardından olay yerine gelen köylüler patlamanın sebebinin aracın bagajındaki LPG tankı olduğunu söyledi. 

Köylüler, bebeğin kazandan hemen sonra hastaneye götürüldüğünü, olay yerine ambulansın 1.5 saat sonra geldiğini ve polislerin tutanak tutmadığını iddia etti.

Dört gün önce gerçekleşen ve anne ile bebeğinin yaşamını yitirmesine neden olan patlama ile ilgili yetkililerden detaylı bir açıklama gelmezken, patlama sonrası olay yerine giden köylüler, annenin patlama sonrasında hayatını kaybettiğini, bebeğin ise yaralı olduğunu ve kendi imkanları ile Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırdıklarını belirtti.


Köylülere göre, bebek geciken müdahale nedeniyle hayatını kaybetmiş olabilir.

Sözkonusu ifadelerde, patlamanın sebebi LPG tankının patlaması ve olay yerinde el yapımı patlayıcıya dair herhangi bir kanıt yok. 

Habere göre, bebeği araçtan çıkaran köylüler, aracın bagaj kısmının tamamen parçalandığını kaydetti. Köylüler, patlama yaşanmadan önce Nurcan Karakayanın köylerine geldiğini arabasının LPGli olduğunu da orada öğrendiklerini söyledi. Basına servis edilen fotoğraf karelerinde de patlamanın yarattığı herhangi bir çukur olmaması köylülerin iddiasını güçlendirdi.

Ziyaretten dönen Karakaya’nın kullandığı araç Susak Deresi mevkisinden geçerken patlama meydana geldi. Patlamada Nurcan Karakaya, hayatını kaybederken, 11 aylık oğlu ağır yaralandı. Yaralı bebek, ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Karakaya’nın cansız bedeni aynı hastanenin morguna alındı. Ağır yaralanan 11 aylık Mustafa Bedirhan Karakaya da kurtarılamadı.

Patlamanın PKKnın yola döşediği bombadan kaynaklandığı iddiası ortaya atılmıştı.



/ YÜKSEKOVADAKİ SALDIRIDA ASKER EŞİ HAYATINI KAYBETTİ, BEBEĞİ YARALANDI / HDP’DEN YÜKSEKOVA’DAKİ SALDIRIYA KINAMA, VEKİLLERDEN TEPKİ MESAJLARI YÜKSEKOVA’DA BİR POLİS ŞEHİT OLDU

Son güncelleme: 15:00 05.08.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı