• Turkhane Logo

Yönetimdeki tek Türk olan Zapsu Akkuyu Nükleer A.Ş’den istifa etti

Mersin‘de yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali‘ndeki anlaşmazlıklarla ilgili yeni iddialar gündem egeliyor.

21:51 10 Ağustos 2022 Çarşamba
Yönetimdeki tek Türk olan Zapsu Akkuyu Nükleer A.Ş’den istifa etti
Mersin‘de yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali‘ndeki anlaşmazlıklarla ilgili yeni iddialar gündem egeliyor.


Habertürk yazarı Fatih Altaylı, IC İçtaş‘ın sözleşmesinin feshedilmesinin ardından, projenin ana şirketi olan ve Rusya devlet enerji şirketi Rosatom‘un büyük ortağı olduğu Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi‘nin yönetim kurulundaki tek Türk vatandaşı H. Cüneyd Zapsu‘nun istifa ettiğini yazdı.

Altaylı, “IC İçtaş’ın sözleşmesinin feshedilmesinin ardından üç Rus şirketi ortaklıoyla kurulan TSM Enerji‘yle anlaşılmasının, “belli ki Türkiye tarafında görülenden daha fazla can sıktığını” söyleyerek şunları yazdı:


“Belli ki sorunlar giderek büyüyor. Mesele giderek daha derin bir çözümsüzlüğe doğru ilerliyor. Bunu nereden mi anlıyoruz?

Akkuyu Nükleer’de kurulduğu günden bu yana tek Türk yönetim kurulu üyesi vardı. O üye pek çoğunuzun adını yakından bildiği biriydi: H. Cüneyd Zapsu.

Yıllardan beri Rus kökenli şirketin yönetim kurulu üyeliğini yapan Zapsu, bugün dostlarına gönderdiği bir mesaj ile “Ortaya çıkan tabloyu kabul etmesinin mümkün olmadığı” gerekçesi ile ilk günden beri kuruldaki tek Türk vatandaşı olarak sürdürdüğü yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa ettiğini bildirdi.”

Altaylı geçen hafta Soçi’de gerçekleşen AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmelerini hatırlatarak şöyle devam etti:

“Zapsu’nun iktidara ve Beştepe’ye yakınlığı göz önüne alındığı zaman, Akkuyu’daki krizin görünen ve zannedilenden daha büyük olduğunu ve Soçi’deki görüşmelerde de bu konuda olumlu bir yönde gelişme olmadığını anlamak mümkün.

Tabii pek çoğunuz “Aaa, Cüneyd Zapsu orada da mı varmış” diyecektir. Onu da anlarım yani…”

Son güncelleme: 21:51 10.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı