• Turkhane Logo

Yoğun bakımlarda yer yok, hastalar sıra beklerken ölüyor

CHP’li Murat Emir, Güneydoğu’da koronavirüs vakasında korkunç artış olduğuna dikkat çekerek, sadece Batman’da son bir haftada yoğun bakım sırası beklerken 7 kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı.

11:39 21 Ağustos 2020 Cuma
Yoğun bakımlarda yer yok, hastalar sıra beklerken ölüyor
CHP’li Murat Emir, Güneydoğu’da koronavirüs vakasında korkunç artış olduğuna dikkat çekerek, sadece Batman’da son bir haftada yoğun bakım sırası beklerken 7 kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı.



CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, koronavirüs salgını nedeniyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun bakım servislerinde yer kalmadığına dikkat çekerek, sadece Batman’da son bir hafta içerisinde yoğun bakım sırası beklerken vefat eden hasta sayısının 7’yi bulduğunu kaydetti. Güneydoğu’nun halinin içler acısı durumda olduğunu aktaran Emir, çaresiz kalan doktorların istifa ettiklerini belitti.

SADECE TESPİT EDİLEN GÜNLÜK VAKA 700


Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde günlük koronavirüs vaka sayısını halen 1000’li rakamlarda açıkladığını belirten Emir, “Ancak sadece Şanlıurfa’da günde 700’e yakın pozitif vaka tespit edildiğini biliyoruz. Şanlıurfa’da biri üniversite hastanesi olmak üzere dört hastanede de Kovid-19 için boş yoğun bakım yatağı kalmadı. Bu kadar çok vaka artışı yaşanınca temaslı kişileri kontrol etmekle görevlendirilen filyasyon ekipleri de yetersiz kalıyor. Ne yapacağını bilemez hale gelen Sağlık Bakanlığı, Şanlıurfa’da hiçbir sağlık eğitimi almamış müftülük ve Milli Eğitim personelini de filyasyon ekibi olarak görevlendirdi” dedi.

DİYARBAKIR’DA YATAKLAR DOLMUŞ DURUMDA

Diyarbakır’da da 1 Haziran öncesinde günlük vaka sayısı 70’lerdeyken bugün 600’e ulaştığını dile getiren Emir, “1 Haziran öncesinde Diyarbakır’da yoğun bakımda tedavi gören günlük hasta sayısı 10 civarındaydı, fakat bugün itibarıyla 100’ü geçti. Kovid-19 hastalarına yoğun bakım hizmetinin verilebildiği yatakların hepsi dolmuş durumda. Filyasyon ekipleri, Şanlıurfa’da olduğu gibi bu ilimizde de yetersiz kalıyor” diye konuştu.

ÇARESİZ KALAN DOKTORLAR İSTİFA EDİYOR

Batman’da da vaka sayısının 1 Haziran’dan bu yana 10 bine ulaştığının altını çizen Emir, “Günde yaklaşık 700 test yapılırken bunun 350’si pozitif çıkıyor. Yoğun bakım yataklarının hepsi dolmuş. 300 yatak kapasiteli bölge devlet hastanesinde şu anda 450 hasta yatıyor. Servislerde yoğun bakım sırası bekleyen onlarca hasta bulunuyor, hatta bu sırayı beklerken yaşamını yitiren hastalar var. Bu şekilde son bir haftada 7 hastanın hayatını kaybettiğini biliyoruz. Sağlık çalışanları perişan. Son bir ayda Batman’da 10 doktor istifa etti” dedi.

Son güncelleme: 11:39 21.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı