• Turkhane Logo

Yoğun bakımdaki KHK’lı inşaat mühendisi İsmail Çilsal yardım bekliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden ihraç edilen KHK’lı inşaat mühendisi İsmail Çilsal, üç ay önce yakalandığı Kovid-19’u atlatamadı. Yürüyemeyen, konuşamayan ve burnundan beslenen Çilsal’ın tedavisi için ailesi yardım kampanyası başlattı.

18:13 21 Aralık 2021 Salı
Yoğun bakımdaki KHK’lı inşaat mühendisi İsmail Çilsal yardım bekliyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden ihraç edilen KHK’lı inşaat mühendisi İsmail Çilsal, üç ay önce yakalandığı Kovid-19’u atlatamadı. Yürüyemeyen, konuşamayan ve burnundan beslenen Çilsal’ın tedavisi için ailesi yardım kampanyası başlattı.


Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre, iki yıl önce eşi ve dört çocuğuyla birlikte Yunanistan’a sığınmak zorunda kalan KHK’lı inşaat mühendisi İsmail Çilsal (38), ekim ayında yakalandığı koronavirüsü tam atlatamadığı için Selanik’te yoğun bakımda tutuluyor.

Yürüyemeyen, konuşamayan ve burnundan beslenen Çilsal’ın sağlığına kavuşabilmesi için fizik ve rehabilitasyon merkezinde acilen tedavi olması gerekiyor. Ancak fizik tedavi merkezlerinin ücretini devlet karşılamadığı için Çilsal için yardım kampanyası başlatıldı.


İsmail Çilsal’ın eşi Nehrin Çilsal, “Doktorlar nefesinin düzene girdiğini ama ciğerinin toparlanması için zamana ihtiyaç olduğunu, vücut fonksiyonlarını kaybettiği için en geç perşembe günü fizik tedaviye başlanması gerektiğini söyledi.” dedi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE ÇALIŞIYORDU

KHK’lı İsmail Çilsal, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nde köprü, yol ve viyadüklerin yapımından sorumluydu. 15 Temmuz’dan kısa bir süre sonra açığa alındı. 17 Ocak 2017’de Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında tutuklanan Çilsal, 7 ay Sincan Cezaevinde, 8 ay da Kandıra Cezaevinde kaldı. Kandıra’ya hiçbir gerekçe gösterilmeden tecrite gönderildi. Hapisteyken Temmuz 2017’de çıkan 692 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile de görevinden ihraç edildi.

10 AYLIK BEBEK VE 3 ÇOCUKLA MERİÇ’İ GEÇTİLER

13 Mart 2018’de çıkarıldığı mahkemede 9 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tahliye edilen İsmail Çilsal, Türkiye’de kendilerine yaşam hakkı tanınmadığını anlayınca biri 10 aylık bebek olmak üzere 4 çocuğu ve eşiyle birlikte 3 Aralık 2019’da Meriç Nehri’ni geçerek Yunanistan’a sığındı.

Selanik’te inşaatlarda ve yarı zamanlı işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağlayan Çilsal, 12 Ekim 2021’de koronavirüse yakalandı. 8 gün evde hastalığın geçmesini beklediler. Durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı. 12 gün normal serviste kaldı, daha da kötüleşince Kovid-19 yoğun bakımı servisine aldılar. 22 gün entübe edildi.

“ÜÇ AY BOYUNCA EŞİMİ GÖREMEDİK”

Şu anda Kovid-19 testi negatif olan Çilsal, virüs ciğerlerine çok hasar verdiği için 25 Kasım’dan bu yana normal yoğun bakım servisinde tutuluyor. Doktorların belirttiğine göre hayati tehlikeyi atlattı ancak vücut fonksiyonlarını kaybetmiş durumda. Uzun süre yattığı için hareket edemiyor, boğazı delik olduğu için konuşamıyor, yemek yiyemiyor, burnundan besleniyor.

Üç ay boyunca eşiyle görüşemediklerini ifade eden Nehrin Çilsal, “Sadece bir kere hastanenin telefonundan gösterdiler bize. Bir şeyler söylemeye çalıştı ama kendini ifade edemedi. 10 gün önce uyandırdılar zaten. Psikolojisini merak ediyorum, Kovid’in psikolojik olarak çok yıprattığı söyleniyor.” ifadelerini kullandı.


KAMPANYAYA KATKIDA BULUNMAK İÇİN

Son güncelleme: 18:13 21.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı