• Turkhane Logo

Yoda'dan İmamoğlu'na destek: Güç seninle olsun

Ekrem İmamoğlu'na türbeye girerken ellerini arkada bağladığı gerekçesiyle inceleme başlatılmasına İBB'nin resmi hesabından Star Wars'lı yanıt geldi.

21:30 04 Mayıs 2021 Salı
Yoda'dan İmamoğlu'na destek: Güç seninle olsun
Ekrem İmamoğlu'na türbeye girerken ellerini arkada bağladığı gerekçesiyle inceleme başlatılmasına İBB'nin resmi hesabından Star Wars'lı yanıt geldi.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Fatih Sultan Mehmet Türbesine girerken ellerini arkada bağladığı için soruşturma izni istendiği ortaya çıktı.

İBB Basın Sözcülüğü ve İçişleri Bakanlığı soruşturmayı doğrularken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da CİMERe gelen şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istediğini açıkladı.


Elleri arkada bağlı olduğu için türbeye saygısızlıkla suçlanan Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından Biz işimize bakalım notuyla inşaatı devam eden Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisini videosunu paylaştı. 

İBBnin Instagram hesabından da Ekrem İmamoğluna esprili bir destek mesajı paylaşıldı. İBB, İmamoğlunun söz konusu türbeye girerken ellerini arkasında bağladığı anın fotoğrafına Star Wars filmlerinin karizmatik kahramanlarından Büyük Jedi Üstadı 900 yaşındaki Yoda karakterinin fotoğrafını da montajladı. Görselde, filmin ünlü Güç seninle olsun repliği de kullanıldı. Fotoğraf İBBnin icraatları yazılarak paylaşıldı: 
  Halk Süt
10 Metro
Yaşam Vadileri
Anne Kart
Kreşler
İstihdam Ofisleri
Askıda Fatura
Halk Ekmek Büfeleri
Altyapı Yatırımları
Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı
Yenidoğan Destek Paketi
Meydan Tasarımları
Restorasyon Çalışmaları
Çiftçilere Destek#MayThe4thBeWithYou @ekrem_imamoglu pic.twitter.com/vUps1aQ04p — İstanbul Büyükşehir Belediyesi (@istanbulbld) May 4, 2021
NEDEN STAR WARSA GÖNDERME YAPILDI?

Star Wars hayranları 4 Mayısı Star Wars Günü olarak kutluyor. 4 Mayıs, filmde fenomen haline gelmiş May the force be with you. - Güç seninle olsun. repliğinin okunuşuyla ilgili yapılan kelime oyunu dolayısıyla (May the fourth be with you) Star Wars günü olarak kabul edilmişti.

Son güncelleme: 21:30 04.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı