• Turkhane Logo

YKS birincisinin ölümüne neden olan sürücü serbest bırakıldı

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda Türkiye 1'ncisi olan Necati Kaan Şahin'e alkollü olarak araç kullanırken çarpan Mehmet Ali Şahin 3'ncü duruşmada serbest bırakıldı.

14:43 04 Aralık 2021 Cumartesi
YKS birincisinin ölümüne neden olan sürücü serbest bırakıldı
Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda Türkiye 1'ncisi olan Necati Kaan Şahin'e alkollü olarak araç kullanırken çarpan Mehmet Ali Şahin 3'ncü duruşmada serbest bırakıldı.


Çanakkalenin Biga ilçesinde, 11 Ağustos gecesi, 1.33 promil alkollü Mehmet Ali Şahinin kullandığı 17 ACH 528 otomobil, elektrikli bisikletiyle seyir halinde olan Necati Kaan Şahine çarptı. Biga Devlet Hastanesine kaldırılan Şahin, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Şahinin cenazesi, Kocaelinin Gebze ilçesinde toprağa verildi. Şahinin, kazadan önce en büyük hayalini gerçekleştirip, girdiği üniversite sınavında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

TUTUKSUZ YARGILANACAK


Evinin önünde yakalanıp adliyeye sevk edilen Mehmet Ali Şahin ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Biga 2nci Asliye Ceza Mahkemesinde hakkında bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 3üncü duruşmasında sanık Şahin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı karar vermek üzere 24 Aralıka erteledi. Karar sonrası Necati Kaan Şahinin babası Mustafa Şahin, adaletin yerini bulması ve suçlunun cezalandırılması için karar duruşmasını beklediklerini dile getirdi. 

OĞLUMUZUN KATİLİ EN AĞIR CEZADA YARGILANSIN

Oğlunun katilinin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirten Mustafa Şahin, tıp fakültesini kazanan oğlu Kaanın plastik cerrah olmak istediğini anlatırken, şunları söyledi: 24 Aralıktaki duruşmadan beklentimiz, oğlumuzun katili en ağır cezada yargılansın. Şu anda bilinçli taksirle yargılanıyor. Biz olası kast ile yargılanmasını istiyoruz. Türk adaletine, Türk hukukuna güveniyoruz ama oğlumu öldüren zanlının cezasının yüksek olması, dışarıda çıkıp gezememesi lazım. Bu kaza değil, cinayet. Bu tip olaylarda insanlar ölmesin.

Bu tür olayların yaşanmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz Kaan için Twitter ve Instagram hesabı açtık. Kaan için adalet hesabı oluşturduk. Sesimizi duyurmaya, duyarlı insanları bu platformda toplamaya çalışıyoruz. Bize de destek olmaya başladılar. Ankarada 6 Aralıkta akşam saat 18.00de bizim gibi mağdur ailelerle birlikte toplanıp basın açıklaması yapacağız.

EŞİM, BEN VE KARDEŞİ YAŞAYAN ÖLÜLER GİBİYİZ

Kaza günü oğlunu sabah gördüğünü dile getiren baba Şahin DHAya yaptığı açıklamada şunları söyledi: Sınavları bitmişti, üniversiteyi kazanmıştı. Arkadaşlarıyla beraberdi. İki yıldır hazırlandım, kitap görmek istemiyorum biraz dinlenmek istiyorum dedi, biz de Tabii ki dedik. Arkadaşlarıyla beraberdi. Kitap okuyorlardı, sohbet ediyorlardı. Olayın olduğu sabah Kaan ile evde balkonda oturduk. Birkaç saat sohbet ettik. Onunla sohbet etmek de ayrı bir güzeldi ama saat 01.00deki kaza bizim de hayallerimizi, çocuğumuzun da hayallerini mahvetti. Çocuğumuz şu anda kara toprağın altında, biz de yaşamıyoruz. Eşim, ben ve kardeşi yaşayan ölüleriz. İnsanları duyarlı olmaya davet ediyorum. Kesinlikle alkollü araç kullanmasınlar. Bu tip ölümler dursun, daha fazla insan üzülmesin. Suçlular kesinlikle hak ettiği cezayı alsın.

Son güncelleme: 14:43 04.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı