• Turkhane Logo

Yine soykırım operasyonu: Otomatik silahla evleri basan polis kitap aradı

15:50 10 Ocak 2024 Çarşamba
Yine soykırım operasyonu: Otomatik silahla evleri basan polis kitap aradı





İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hukuksuz cemaat soruşturmaları kapsamında 12 ilde düzenlenen operasyonlarda 38 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya tarafından paylaşılan kurgusal videoda arama yapılan evlerde polisin özellikle kitaplıkları karıştırması dikkat çekti.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilde cemaate yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Kıskaç-3’ operasyonlarında 38 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.



Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin hak ihlalleri kararlarını rağmen Bank Asya’da hesabı bulunan, ankesörlü ve kontörlü telefon iletişim kurdukları suçlamasıyla Ordu, İstanbul ve Tekirdağ’da 6 kişi, ‘askeri mahrem’ iddiasıyla Konya, İstanbul, Ankara, Kütahya ve Kahramanmaraş’ta 7 kişi, ‘güncel yapılanma’ iddiasıyla Hatay, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Ankara ve Konya’da 17 kişi, İzmir ve Konya’da sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 6 kişi; Düzce, İstanbul ve Denizli’de ‘cemaatte faaliyet gösterdikleri’ iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.



Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı hukuksuz operasyonlara ilgili videoda uzun namlulu silahlarla eş zamanlı baskın düzenlenen evlerde polislerin özellikle kitaplıklarda bulunan kitapların içinde arama yapması dikkat çekti.



Operasyonlarda yapılan aramalarda; çok sayıda dijital materyal, para ve ziynet eşyasına el konulduğunu belirten Yerlikaya kitaplıklarda arama yapan polisleri tebrik etti.

Son güncelleme: 15:50 10.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı