• Turkhane Logo

Yine IBAN verdiler, Bakan Çavuşoğlu: Yardım hesabı açıldı, milletimiz cömerttir

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, pandemi döneminde olduğu gibi yine vatandaşta hesap numarası verdi.

12:42 30 Temmuz 2021 Cuma
Yine IBAN verdiler, Bakan Çavuşoğlu: Yardım hesabı açıldı, milletimiz cömerttir
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, pandemi döneminde olduğu gibi yine vatandaşta hesap numarası verdi.

Çavuşoğlu, “Dün akşam TOBB başkanımız aradı. 5 milyon TL bu hesaba para göndermek istediklerini söylediler. Duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Milletimiz cömerttir. Elinden gelen desteği her zaman yapar” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu pek çok ilde çıkan yangınlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dün yangın devam ederken bölgeye giden ve Manavgatlıların tepkisiyle karşılaşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise “(Yangınları) Kim yaptı? Vatandaşların da bizim de şüphelerimiz var. Tüm kurumlarımız hassas bir çalışma yürütüyor. Gözaltına alınan şüpheliler de var” şeklinde konuştu.


‘GİDEN CANLAR GERİ GELMEZ’

Yangından 42 mahallenin etkilendiğini belirten Çavuşoğlu, “27 mahalle boşaltıldı. Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımıza kısmi ödemelerini yarından itibaren başlatıyoruz. Ziraat Bankası cumartesi günü bu amaçla açık olacak. Yangın sonrası hangi adımları atacağımızı kararlaştırmak için saha tespiti çalışmalarımız sürüyor. Giden canlar geri gelmez, vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını temin edeceğiz. Nakdi yardım yapmak isteyenler valiliğimizle temasa geçebilirler” dedi.

‘23,5 MİLYON AKTARILMAYA BAŞLANDI’

Kurumlarımızdan da ilk yardımlar gelmeye başladı. Tarım ve Orman Bakanlığımız 8,5 milyon aktardı, Aile Bakanlığımız 5 milyon ama bu bütçeyi çok daha artırabileceklerini söylediler. AFAD’ımız da bir 5 milyon, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da 5 milyon, toplamda 23,5 milyon kurumlarımızdan para aktarılmaya başlandı.

‘MİLLETİMİZ CÖMERTTİR’

Bakan Çavuşoğlu, sözlerini, “Dün akşam TOBB başkanımız aradı. 5 milyon TL bu hesaba para göndermek istediklerini söylediler. Duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Milletimiz cömerttir. Elinden gelen desteği her zaman yapar” ifadesiyle tamamladı.

Son güncelleme: 12:42 30.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı